-
Sağlık Ödemesi
Sayın Editör;
Kendim resmi bir kurumda işçi kadrosu ile çalışmaktayım. 07 Eylül 2014 günü bir iş kazası geçirdim. İki ayağım birden kırıldı. O günden sonra 4 gün devlet hastanesinde tedavi oldum (4 günlük rapor parasını daha sonra aldım). daha sonra kendi isteğimle özel bir hastaneye muayene olmak için taburcu oldum. (İstanbul da özel bir hastane). özel hastanede 12-13 gün tedavi olduktan sonra 24 eylül 2014 tarihinden itibaren özel hastaneden 3 aylık rapor , rapor vakası iş kazası, rapor bitimi açıklaması ÇALIŞIR olarak düzenlendi. Daha sonra online rapor işyerine düştüğünde, rapor umun devam edebileceğini düşünüldüğü içinde, rapor bitimi açıklamasını KONTROL olarak düzelttirilmesini istedi. Bende hastane birimi ile görüşerek çalışır durumunu kontrol olarak değiştirtdim. bu şekilde iş yeri kabul etti ve sistem kayıtlarına bu şekilde işlenildi. 25.12.2014 tarihinde raporumun bittiği gün, doktorumun özel muayenesine kontrole gittim ve kontrol sonucunda raporumun bittiğini ve tekrardan rapor verilmesi gerektiğini söyledim. Doktor da hastaneden sekreterine söyleyip, rapor girebileceğini söyledi ve (öylelikle özel poliniklikten, özel hastaneye uğramadan) İstanbul' dan yaşadığım yere Lüleburgaz' a döndüm ve rapor girilecek diye bekledim. fakat 2-3 gün bekledikten sonra raporumun girilmediğini öğrendim. Daha sonra hastane birimi ile görüştüğümde geçmişe dönük rapor veremeyeceğini söylediler. 2-3 günde bu şekilde sürünceme de kaldı. Rapor alamayınca iş yerinden yıllık izin aldım ve izin bitimine müteakip, 19 Ocak 2015 tarihinden itibaren 3 aylık (90 günlük) daha rapor aldım. Halen raporum devam etmekte olup, evimde 2 ayağım kırık bir şekilde ve aparatlar takılı olarak istirahat etmekteyim. Yaşamış olduğum olayın kısa özeti bu şekildedir. Bu arada tüm görüşmelerim (hastane, Sgk, İş yeri Vb.) telefon ile yaptım. Şimdi sizlere soracağım sorulara yardımcı olmanızı rica ederim.,
1- 3 aylık rapor bitiminde SGK dan bankaya para yatacak diye beklerken, paramın yatırılmadığını öğrendim ve L.burgaz SGK müdürlüğüne telefon ile arayak, rapor parasının yatmadığını sordum. Sgk kurumu da raporun kontrol olduğunu, rapor bitimininde resmi olarak kontrol muayenesi yapılmadığı için, ve 2 nci 3 aylık raporun yaklaşık 20-25 gün sonra girildiği için, hastalık ödemesinin yapılmayacağını söyledi. Hastane birimi ile görüşerek raporun değiştirtilmesini istedi.
2- Hastane birimi ile görüşerek, geçmişe dönük rapor veremeyeceğini ve ilk önce verilen raporunda değiştirilemeyeceğini söylediler. Böylelikle bu durumu işyerine bildirdim. İş yeri de bir çözüme ulaştıramadı.
Bu nedenle, 3 aylık dönem içerisinde sadece ikramiye paralarımı aldım. Başkada bir para (maaş bazında) almadım. Böylelikle bir maddi sıkıntı yaşadım ve yaşamaktayım. Birde SGK dan hastalık ödemesi alamayınca daha da bir mağdur oldum. Bu bilgiler ışığında; SGK dan bu parayı nasıl alabirim? veya hastaneden bu rapor işlerini nasıl halledebilirim. Bir hukukçu bilgisiyle nasıl hareket etmem gerekiyor. Bilgi verirseniz veya yardımcı olursanız sevinirim. İyi Çalışmalar;
Daha ayrıntılı bilgi istenilirse, tel. nosu verilerek arayabilirim.
-
Cevap: Sağlık Ödemesi
SGK aleyhine dava açmak gerek.