Taşerondan geçiş maaş farkı
Merhabalar:
Hukukçu arkadaşlara bir konuda danışmak istiyorum.yardımcı olursanız çok sevinirim.
Aralık ayında bir KİT kurumunda taşeron firma ile işe başladım.2970 lira net maaş+90 tl olarak.ocak ayında firmadaki bütün personeli kendi bünyesine aldılar 1 yıllık sözleşme imzaladılar.geçiş sırasında kimsenin hak kaybına uğramıyacağını söyledikleri halde yıllık maaşım 6000 tl kadar düştü.Taşeron firmada kalsam ocak ayında maaşım 3250 olacaktı onuda hesaplarsam yaklaşık 9000 lira eksik maaş alıyorum.sırf bu iş için başka şehirden taşındım geldim ve şuanda ev bile tutamadım misafir kalmaktayım.sendike yetkilileri ile görüştüm fakat sizlerdende bilgi alabilirsem sevinirim.Teşekkürler.
Cevap: Taşerondan geçiş maaş farkı
Taşeron firmada iken ödenen , aradaki o aylık 500tl lik ödeme nedir? Hangi kalem eksik ödeniyor?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Taşeron firmada iken ödenen , aradaki o aylık 500tl lik ödeme nedir? Hangi kalem eksik ödeniyor?
Taşeronda iken net aylık 2970 tl alıyordum(2014 maaşı)(2015başından itibaren ise 3250 liraya yükselmişti maaşım).artı olarak 90 lira asgari geçim indirimi vardı.Fazladan herhangibir kalem ödeme yoktu(prim yardım tediye gibi)
Şimdi ise 1502 lira net maaş.400 kira yardımı 90 lira asgari geçim indirimi alıyorum. Tediye ve primleri işin içine katınca yılda 30bin lira maaşım var.aylık olarak 2500 tlye geliyor.
Teşekkürler Erdoğan Bey
Arkadaşlar tekrardan merhaba:
Saat 10 gibi bu konu için görüşmeye gitcem acil düşüncelerinize ihtiyacım var.çok teşekkürler
firma ile görüştüğümde daha önceden tecrüben olmadığı için bu şekilde diye söylendi.bende taşeron firmada iken neden bu maaşı verdiniz o zaman dediğimde bişey diyemediler.hukuki olarak yapabileceğim birşey var mıdır?
arkadaşlar yardımcı olabilecek birisi varsa çok memnun olurum.çok önemli bir konu benim için eğer ki hakkımı alamayacaksam kpss puanımla başka bir kuruma başvuru yapcam.