İşten, Maaşımı vermedikleri ve Sigorta Yapmadıkları için ayrıldım. Ne Yapmalıyım?
Merhaba
2,5 aydır çalıştığım iş yerinden sadece 1 aylık maaşımı aldım.İş yeri sahiplerine sigorta yapmaları konusunda defalarca uyarmama ragmen, beni devamlı geçiştirdiler. Bunu takip eden sürenin sonunda aynı şeyi 2. ay ki maaşım içinde yaptılar 15 gün bu şekilde sabrettim ve sonunda bi yazıyla durumu onlara bildirmek zorunda kaldım. Çünkü telefonlara cıkmıyorlardı. Nasıl bir yol izlemeliyim ne yapmalıyım hakkımı nasıl aramalıyım veya arayabilirmiyim ?
Teşekkürler...
Cevap: İşten, Maaşımı vermedikleri ve Sigorta Yapmadıkları için ayrıldım. Ne Yapmalıyım?
İddilarınızı ispat edebilecek durumdaysanız dava açarak hem maaşlarınızı alabilir, hemde sigorta tescilinizi sağlayabilirsiniz. Dava açmadan önce Maaşlarınızın .... süre içinde .....nolu hesabınıza yatırılmasını, sigorta bildirimlerinin yapılmasını, aksi halde kanuni haklarınızı arayacağınızı noterden ihtarnamede çekebilirsiniz.
Cevap: İşten, Maaşımı vermedikleri ve Sigorta Yapmadıkları için ayrıldım. Ne Yapmalıyım?
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
İddilarınızı ispat edebilecek durumdaysanız dava açarak hem maaşlarınızı alabilir, hemde sigorta tescilinizi sağlayabilirsiniz. Dava açmadan önce Maaşlarınızın .... süre içinde .....nolu hesabınıza yatırılmasını, sigorta bildirimlerinin yapılmasını, aksi halde kanuni haklarınızı arayacağınızı noterden ihtarnamede çekebilirsiniz.
Çok teşekkür ederimm