Kaçak sigara bulundurma ; memuriyet engeli
İyi günler. Ben dört yıllık üniversite mezunu şuandada kpss hazırlanan bir öğrenciyim. Kpss ye hazırlanırkende büfe işletiyorum. Bir tır şoföründen aşdığım (bir kosmını kendime bir kısmını arkadaşıma almıştım) 4 kartonunu büfemde yakalattım. Tutanak tutuldu mahkemeye çıktım 250 lira kamu zararını ödemem talep edildi dava bir ay uzatıldı şuan korku içindeyim kimisi diyo para ve hapis cezası gelir. Kimisi birşey çıkmaz diyor. Satmadığımı belirttim. Bulundurmanında mı cezası var. İçmek için almıştım almaz olaydım sizlere sorum şu : davanın seyri ne olur. Avukat tutsam hapis cezaaı almadan kurtulurmuyum. Yoksa avukat için geç mi kaldım. 2. Duruşma ayın 17 sinde olacak. Daha önceden sabıkam yok. Ucuz sigara içeyim diye sabıkamdan olacam. Yardım edin lütfen. :( 255 lirayı ödediğim makbuzla beraber nasıl bir dilekçe vermeliyim dilekçede kendimi savunmalımıyım? Duruşmaya katılmana gerek yok biz sonuçlar adresinize yollarız sonucu dediler
Cevap: Kaçak sigara bulundurma ; memuriyet engeli
Merhabalar.
Davanın hangi suçtan açıldığını yazmamışsınız.Şu maddenin size gereken açıklamayı yapacağına inanıyorum.
Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere,ağır hapis veyahut 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.
Bakın yukarıdaki maddede kaçakçılıktan bahsediyor.Eğer bir kaçakçılık suçundan ceza alırsanız memuriyetinize engel olacağı kanaatindeyim.
Avukat tutmak, davanın takibi, seyri ve savunmanız açısından tabiki de lehinize olacaktır.
Saygılarımla.
Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Kaçak sigara sattığımdan şüphelendikleri için dava açılmış duruşma 1. Asliye ceza mahkemesinde oldu ceza alırmıyım sizce
Bu delillerin değerlendirilmesi ve hakimin takdiri neticesinde belli olacaktır.Her dava da mahkumiyet kararı çıkmaz zaten.Dava açılır ama bu sizin beraat etmeyeceğiniz anlamına gelmez.
Dosyanızdaki delil durumunu tam olarak bilmiyoruz.Ama kanımca kuvvetle muhtemel ceza almanız.
Dediğim gibi avukat tutmak lehinize olacaktır.