Ortak Kullanılan Malların (Otomobil) Kaçırılması
Hayırlı akşamlar;
2006-2007 yıllarında çalıştığım doğalgaz firmasına ir miktar para vererek adi ortaklık (Hiç bir sözleşme olmadan) yaptım. 2012 yılında ortağımın adına (1/2 Hisse) ve benim adıma (1/2 Hisse) ortak bir araba aldık. Ehliyetim olmadığından ve epilepsi hastası olduğum için sağlığım müsaade etmediğinden aracı hep ortağım kullandı. 2014 aralık ayında anlaşmazlıklar yüzünden ayrıldık. Bende aracı 2 ay önce ikamet adresimin kayıtlı olduğu başka bir şehirdeki evime götürdüm. Fakat aracın diğer sahibi olan ortağım hakkımda şikayetçi olmuş ve Ortak Paydaların (Malların) Kaçırılması ile ilgili hakkımda dava açılmış.
Bu süre içinde yerim (arabanın bulunduğu ildeki evimin adresi de dahil olmak üzere) ve telefonum ortağım tarafından bilindiği halde onun tarafından araba hakkında hiç bir talep gelmedi. Davam Nisan ayında görülecek.
Sonuç ve yaptırımları (Ceza alırmıyım) ne olur?
Bu süreçte ve mahkemede nasıl davranmalıyım?
Konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.
Cevap: Ortak Kullanılan Malların (Otomobil) Kaçırılması
Sonuçta siz de arabaya ortaksınız, hisseniz var. Ceza hukuku anlamında Suç oluşmaz. Bu hukuk mahkemelerinin konusuna girmekte olup, adi ortaklığın tasfiyesi hakkında dava açılıp, ortaklık malları tespit edilir. Araç satılır, parası ortaklara hisseleri oranında paylaştırılır.