Bankanın kredi verirken yanlış yönlendirmesi
X bankasının kredi kartını kullanmaktayım.Ödemelerimi düzgün yapan birisiyim.X bankası beni bir şekilde kandırıp kredi kartımı etkilemeden 7 bin lira kredi verdiler ve bende ne yazıkki bu krediyi kullandım.Kabul edelim paranın sıcak yüzü tatlı geldi.Neyseki birkaç ay kredi kartımı etkilemeden bu krediyi de ödüyordum.Ama ne olduysa herşey ağustos ayında kredi kartı exterme 8 bin küsürlük borç yansıtıldı.Bu kullanmış olduğum krediyi anlıcağınız kredi kartımdan tahsil edilmiş ve ben bunu asgari ücretle çalışan biri olarak asgari tutarını bile ödeyemezdim.Şimdi yine bu borcu 36 aya taksitlendirme yaptılar.Bu konuda ne yapabilirim herhangi bir hukuki bir hakkım var mıdır veya ne gibi bir yol izlemeliyim.
Şimdiden teşekkürler
Cevap: Sizce Yapılan Doğrumu
Başlık konuyu özetler nitelikte olmalıdır.''Bu yapılan doğru mu'' diye başlık yazmışsınız.O yüzden başlığınızı değiştirdim.
Kredi kullanırken imzalanan sözleşmede ne yazıyorsa odur.Banka gibi kurumsal firmalar bunun dışına çıkamaz.Verilen kredinin şartlarını tam okumadıysanız yada yanlış anladıysanız(bankadaki görevli şöyle dediydi, böyle dediydi ben şöyle anladıydım vs. gibi şeylerin hukuki karşılığı yok imzanan evrak neyse o dur) bunda bankanın kusuru olmaz.Yanlış yönlendirme yaptıklarını ve kötü niyetli olduklarını düşünüyorsanız, bu bankayla çalışmamak, şikayet sitelerine yazmak ve gene bu durumu yakınlarınızla paylaşmak yapılabilecek tek yol gibi gözükmekte.Hukuki bir şey çıkması beklenen bir sonuç olmaz.
oncelikle krediyi nasil kullandiniz? Takistli tuketici kredisi mi kullandiniz? Vadesi nedir? Taksitli tuketici kredisi ise kredi karti ile ne alakasi var? ve kredi kartindan nasil tahsil etmisler butun kredi tutarini? Yapilan butun islemlerde tutarsizlik var gibi gorunuyor. Eger detay bilgi verebilirseniz yardimci olmaya calisayim
Alıntı:
muhsint72 rumuzlu üyeden alıntı
oncelikle krediyi nasil kullandiniz? Takistli tuketici kredisi mi kullandiniz? Vadesi nedir? Taksitli tuketici kredisi ise kredi karti ile ne alakasi var? ve kredi kartindan nasil tahsil etmisler butun kredi tutarini? Yapilan butun islemlerde tutarsizlik var gibi gorunuyor. Eger detay bilgi verebilirseniz yardimci olmaya calisayim
Kredi kartından taksitli nakit avans kullanımı olarak yapılmış sanki.
Alıntı:
muhsint72 rumuzlu üyeden alıntı
Kredi kartımın limiti 8 bin ve ordan çekilmiş bütün tutar.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kredi kartından taksitli nakit avans kullanımı olarak yapılmış sanki.
Evet taksitli avans gibi kullanılmış ve bunu ödüyemediğim için şuan yine yapılandırma yaptılar ve 36 aya böldüler kredi kartımı.
Alıntı:
TunaKarahan rumuzlu üyeden alıntı
Kredi kartımın limiti 8 bin ve ordan çekilmiş bütün tutar.
Evet taksitli avans gibi kullanılmış ve bunu ödüyemediğim için şuan yine yapılandırma yaptılar ve 36 aya böldüler kredi kartımı.
İşlemi de telefon bankacılığıyla yaptınız öyle değil mi?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İşlemi de telefon bankacılığıyla yaptınız öyle değil mi?
Evet doğrudur.Herhangi bir yasal hakkım varmıdır
Alıntı:
TunaKarahan rumuzlu üyeden alıntı
Evet doğrudur.Herhangi bir yasal hakkım varmıdır
Her şey güllük gülistanlık giderken bir anda olmaz benim bildiğim kadarıyla o şekilde.
Ödemelerinizi geciktirdiniz, ödeyemediniz ve kartınız kapatıldı sanırım.
Kredi, adı üzeinde bankadan aldığınız borç para, ödememe konusunda kullanabileceğiniz bir hak yok,
takibe girdiyse avukatla anlaşıp, taksitlendirebilirsiniz.
ben sorularima hala net cevap almis degilim.. telefon bankaciligindan size ne kadarlik ne kredisi sattilar? vadesi ne kadardi? hic odeme yaptiniz mi? yaptiysaniz nereye ne sekilde yaptiniz, kredi kartina mi normal sube hesabinizdan mi? kredi taksidinizi geciktirdiginiz takdirde kredi kartindan odenmesi icin bir talimat verdiniz mi? niye kredili mevduat hesabi degilde kredi karti? faizi ve cekim ucretleri falan daha pahali... neyse dteya verirseniz bir sekidlecozeriz, yok vermezseniz selametle
kullandığınız ürün muhtemelen kredi kartı üzerinden taksitli nakit avans, kredili mevduat hesabı üzerinden taksitli nakit gibi birşeydir. Zaten telefon bankacılığı üzerinden genellikle bu tarz ürünler satılır, tüketici kredileri şubede daha uzun prosedürlerle kullandırılır. Bu tarz ürünler hızlı kullanıma yöneliktir vadeleri kısa ve faiz oranları da oldukça yüksektir. Ancak banka durduk yerde tüm borcu tek kalemde yansıtmaz. Ya bunu sizin talep etmeniz lazım ya da 1-2 taksit aksadığında sistem kendiliğinden yapar. Ödeme aksamasından kaynaklı bir olay da bankanın sorunu değil zaten. Sizde kredi kartınızı faizde anlaşmak suretiyle 36 aya bölmüşünüz. Tavsiyem taksitlerinizi düzenli olarak ödeyin de yeniden bi takip sürecine ve faiz işleyişine girmeyin.