Ölenin bağlanmış olan maaşı iptal edilir mi?
merhaba . dul olan üvey halam , ölen büyükbabamın maaşından dul hissesini alıyor. halam çok zengin bir çok mal varlığı var. babaannem , bir çok manevi nedenden dolayı,üvey halamın aldığı o maaşın kesilmesini istiyor. dava açsa bu mümkün müdür? (halamın ayrıyeten bir maaşı ve bir çok malı mülkü var.)
Cevap: ölenin bağlanmış olan maaşı iptal edilir mi?
Muhtemelen mümkün değil,
halanız dul maaşı değil yetim maaşı alıyordur,
Alıntı:
meliss1978 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba . dul olan üvey halam , ölen büyükbabamın maaşından dul hissesini alıyor. halam çok zengin bir çok mal varlığı var. babaannem , bir çok manevi nedenden dolayı,üvey halamın aldığı o maaşın kesilmesini istiyor. dava açsa bu mümkün müdür? (halamın ayrıyeten bir maaşı ve bir çok malı mülkü var.)
Halanız evlenmediği ve işe girmediği sürece yetim maaşı halanızın hesabına yatmaya devam edecektir. Ancak halanız o maaş hesabına uzun süre dokunmayacak olursa banka biriken parayı SGK ya geri gönderecektir.
Babaannenizin yada başkasının yapabileceği herhangi bir şey yoktur.
Alıntı:
meliss1978 rumuzlu üyeden alıntı
Büyükbaba ne zaman öldü ve hangi statüde sosyal güvencesi vardı. Halanın maaşı nerden ileri geliyor çalışmadanmı emekliliktenmi, dul maaşındanmı ve bunlardan herhangi birinden hangi statüden ve ne zamandan beri dedenizden dolayı yetim maaşı alıyor. Biraz detay verin. Maaşın kesilmesinden dolayı manevi katkı sağlamaz ama maddi katkı sağlayabilir. belki. Ama sağlamayabilirde.
Şu anda fazla detayına girmeyeceğim ama(SGK hem kendi maaşı ve gayrimenkul gelirleri olan hemde babasından yetim maaşı alanların maaşlarını incelemeye aldı ve bir kısımınınkini iptal etti ve geriye dönük olarak yersiz ödediklerinide geri talep etti. Sigortaya ihbar edin. Belki birşey çıkar. Çıkarsa babaannenizden başka hak sahibi yok ise maaşı artar.