Ev Sahibinin Mütahitle Anlaşarak Evi Yıktırmasından Dolayı Bir Yıl Dolmadan Önce Evden Çıkarılmak
Merhabalar. Ablamla birlikte Ağustos 2014' te taşınmış olduğumuz ev önümüzdeki birkaç ay içinde yıkılacak. Ablam lösemiye yakalandı, ben de öğrenciyim; mağdur olacağız. Kira kontratımız dolmadığından dolayı bu durumda ev sahibinden alacağımız herhangi bir hak bulunmakta mıdır?
Teşekkürler.
Cevap: Ev Sahibinin Mütahitle Anlaşarak Evi Yıktırmasından Dolayı Bir Yıl Dolmadan Önce Evden Çıkarılmak
Bize yapılmış olan herhangi bir tebliğ yok, bugün kirayı vermeye gittiğimde ev sahibi 15 gün içinde evden çıkmamız gerektiğini söyledi. Bununla ilgili yapabileceğimiz bir şey var mıdır?
Cevap: Ev Sahibinin Mütahitle Anlaşarak Evi Yıktırmasından Dolayı Bir Yıl Dolmadan Önce Evden Çıkarılmak
Size tebligat gelmediyse ortada sorun yok. Tebligat gelsede çıkmayabilirsiniz. Çıkmazsanız dava açmak durumunda. Dava sonuçlanıncaya kadar çıkmazsınız. Sonuçta evi başınıza yıkacak değiller.
Ev sahibine çıkmayacağınızı belirtin. Taşınma masrfalarınız gibi masrafları karşıladığı zaman çıkmak isterseniz anlaşabilirsiniz.
Şu an ev sahibi ile konuştum, durum şuymuş: oturduğum bina riskli bulunduğu için yıkım kararı çıkmış ve tapu müdürlüğünden tebligat gelmiş. Yalnız tebligatın tarihi 23.01.2015 ve ben bu olayı bugün öğreniyorum. Bununla ilgili olarak alabileceğimiz bir hakkımız mevcut mudur?
Teşekkürler.
Bu durumda sizinde o evde oturmanız sakıncalı bir an evvel ev bulmanızı tavsiye ederim. Riskli binalardan dolayı Kentsel dönüşüm kapsamında evi tahliye ettikten sonra bir defaya mahsus kira yardımı yapılabiliyor şeklinde bilgiler var webde. Ama en az bir yıldan bu yana oturmak ve yeni bir yere taşınmış olmak gerekiyormuş. Size tebligat gelsede verilen sürede evi boşaltmazsanız sizi zorla tahliye ederler ve TCK ya göre savcılığa suç duyurusunda bulunabilirler.
https://www.google.com.tr/?gws_rd=ss...n+haklar%C4%B1