Yargıtaydaki Temyiz Edilen Dosya Hakkında ?
Merhaba, sitenize az önce üye oldum, her zaman takip ediyorum fakat kesin net bir cevap bulamadım, bu yüzden yazmak istiyorum. Hayatımdaki insanın mahkemesi hakkında bilgilerinize ihtiyacım var.
Öncelikle boşanma davası 22/07/2013 tarihinde karşı taraf tarafından açıldı. Çekişmeli boşanma. Mahkeme tarihinden iki gün önce o kadar yalan iddialarda bulunmasına rağmen karşı taraf görüşüp konuşmak, anlaşmalı boşanmak istediğini söyledi, oraya gidildiğinde de sadece anlaşalım çocuğun velayetide bizde kalsın, dava uzamasın denilmiş. 22/05/2014 tarihinde dava görüldü fakat; mahkeme esnasında 400 TL nafaka istemiş, boşanma uzayacak korkusuyla kabul etmiş hayatımdaki insan. Yanlış otobüse binip 1-2 saat gecikerek eve dönen bu kişi birkaç gün sonra asgari ücret aldığını, bu nafakanın mümkün olamayacağı kafasına dank edince gidip 9 gün sonunda temyiz etti. (Bu süre zarfında her ay 200 TL postaneden karşı taraf adına yatırıyor ve her hafta sonu çocuğunu alıyor.) Dosya durumu yargıtayda ve arşivde diyor. Sorum şu; '' Sadece nafakayı temyiz ettiği için boşanma gerçekleşmiş sayılır mı, kimlik değişimi ve evlilik yapılır mı, boşanma davalarında yapılan temyizin yargıtaydaki süreci maksimum ne kadar sürer? Bilgileriniz ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Yargıtaydaki Temyiz Edilen Dosya Hakkında ?
Sevgili arkadaşlar, konu hakkında bir fikri, bilgisi, tahmini olan yok mudur? Gözüme uyku girmedi ne olur birileri bir şeyler yazabilir mi? :'(