H.A.G.B Bozulması hakkında
Merhaba arkadaşlar bir sorunum var ve yardımlarınızı esirgemezseniz memnun olurum ;
Bundan 3 yıl evvel tehdit ve hakaret sucundan 6 ay hapis cezası aldım iyi halden 5 aya indirildi ve H.AG.B kararı uygulandı.Geçen yıl 4 sarhoşun saldırması sonucu kavga olayına karıştım bu olay olurken poliste vardı ve kamera kayıtlarıda mevcuttu buna ragmen mahkemede hakim benim yüzüme 1500 lira para cezası verdi ve bende itiraz ettim sucum olmadan neden ceza veriliyor diye ve hakim bey beni fırçaladı begenmiyorsan temyiz edersin dedi bende sorduğum kişilerden 3 bin liranın altındaki cezaların temyiz olmadığını söylediler bende üzerinde durmadım fakat almış olduğum gerekçeli kararda 5240 tl ve 4 tanede 1500 tl olmak üzere toplamda 11.240 lira ceza geldi hakimin yüzüme söylediğiyle gerekçeli karar birbirini tutmuyor ama malesef elimde hiçbir delil yok ispatlamaya ve daha önce H.A.G.B kararını etkilermi akıbetim ne olur hadi para cezasını ödeyeyyimde cezaevine girersem bütün işlerim bozulur 5 ay hapis cezasının infazı nasıl olur ? Lütfen yardım edin şimdiden teşekkür ederim hepinize
Cevap: H.A.G.B Bozulması hakkında
Cevap verecek bir arkadaş yokmu acaba
Cevap: H.A.G.B Bozulması hakkında
son cezayı aldığın mahkeme cezan kesinleştikten sonra HAGB kararını veren mahkemeye ihbarda bulunur,mahkememizden hüküm almıştır diye, o mahkemede vermiş olduğu erteleme kararını kaldırarak vermiş olduğu hükümü açıklar,mahkemenin takdirine göre cezanın tamamını veya 3de 2 sini yatırtabilir.