Açtığım Davada Davalının Avukatlık Ücreti Talebi
İyi günler.
İşveren ile varolan sözleşmemde belirtilen ücretleri alamamam dolayısıyla İş Mahkemesi'ne dava açtım. İşverenin avukatı taleplerime itiraz edip avukatlık ücretini de benim ödememi itiraz dilekçesinde talep etmiş.
Şimdi şunu sormak isterim: Kendi kendisini savunma yetisine sahip bir kişinin özgür iradesi ve kendi seçimi ile avukat tutuyor oluşunun bana bindiriliyor oluşu ne kadar mümkündür? Ben mahkemeyi bir şekilde kaybedersem bu hususta bir de karşı tarafın avukatlık ücretini üstlenmemem için nelere dikkat etmem gerekiyor? Bunun için emsal bir karar gibi beni her durumda emniyete alacak bir durum var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Açtığım Davada Davalının Avukatlık Ücreti Talebi
Karşı tarafın vekalet ücretini ödemek istemiyorsanız davayı kazanmanız gerekir. Sizi emniyete alacak bir yasa yada yargı kararı bulamazsınız.
Sizde hak kaybına uğramamak için avukat tutabilirsiniz.
Sözleşmede belirtilen ücretler nedir delilleriniz nedir.
Sözleşmede belirtilen ücretlerden kastım 1 yıl boyunca alacağım maaş. Sözleşme 1 yıllık ve sözleşmede bu ücret yazıyor. Ben de bu ücreti talep etmekteyim.
İş biraz karışık; mahkeme süreci başladığı için çok fazla ayrıntı vermeyi yanlış olabileceği düşüncesiyle yapamıyorum.
Sözleşmenin doğru olduğu, işveren ile aramda sözleşme olduğunu, verdiğim şahit isimleri ile ve bir takım belgelerle ispatlamaya çalıştım.
Avukat tutamayaşımın nedeni tamamen ekonomiktir. Delillerin hazırlanması ve bulunması safhasında avukat arkadaşlardan yardım aldım bir miktar fakat avukat tutacak bütçeye sahip değilim ne yazık ki.
Neyse Allah büyük...
Açılamayan eğitim kurumu ile aranızda olan sözleşmeden bahsediyorsanız,
bence okulun faaliyete geçememiş olması mücbir sebeptir.
Davanızı kaybetemniz durumunda, karşı taraf vekilinin bir ücret talebi olmasına da gerek yok, hakim kendini avukatla temsil ettiren kazanan tarafa bir avukatlık vekalet ücreti ödemenize otomatik olarak karar verecektir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Açılamayan eğitim kurumu ile aranızda olan sözleşmeden bahsediyorsanız,
bence okulun faaliyete geçememiş olması mücbir sebeptir.
Davanızı kaybetemniz durumunda, karşı taraf vekilinin bir ücret talebi olmasına da gerek yok, hakim kendini avukatla temsil ettiren kazanan tarafa bir avukatlık vekalet ücreti ödemenize otomatik olarak karar verecektir.
Umarım adalet de sence bence değil de hak ve hukuk ile yürütülüyordur.
Mücbir sebep nedeniyle başına gelen durumu bildirmemek, bu durumu kalktığında telafi için bir girişimde bulunarak "gel sana olan sözümüzü tutalım" dememek mücbir sebep olsun olmasın hak yeme, hakka itimat etmeme, şahsın her türlü hakkını gasbetme ve saygı göstermemedir.
"BENCE" bunlar da dikkate alınacaktır.
Alıntı:
mertdogan rumuzlu üyeden alıntı
Umarım adalet de sence bence değil de hak ve hukuk ile yürütülüyordur.
Mücbir sebep nedeniyle başına gelen durumu bildirmemek, bu durumu kalktığında telafi için bir girişimde bulunarak "gel sana olan sözümüzü tutalım" dememek mücbir sebep olsun olmasın hak yeme, hakka itimat etmeme, şahsın her türlü hakkını gasbetme ve saygı göstermemedir.
"BENCE" bunlar da dikkate alınacaktır.
Bu dönem içinde başka bir işte çalıştınızmı?
Avukatlık ücreti ile ilgili soru yöneltmiştim; sorular devam eden mahkemeye yönelik gelmeye başladı. Az önce de ifade ettiğim üzere devam eden bir mahkemeye ait bir konuşma yapmak doğru olmaz; bitince bol bol konuşuruz. O zamana kadar herkese iyi günler.
Valla dedikoduyu, geçmiş iletilerinize bakarak bu üyenin derdi durumu nedir,nasıl yardımcı olabiliriz, konuyu tekrar gündemde tutarak başka üyelerinde fikri varsa yazar düşüncesiyle, kendine dert edinen ve Erdoğan bey başlattı. :DD
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Valla dedikoduyu, geçmiş iletilerinize bakarak bu üyenin derdi durumu nedir,nasıl yardımcı olabiliriz, konuyu tekrar gündemde tutarak başka üyelerinde fikri varsa yazar düşüncesiyle, kendine dert edinen ve Erdoğan bey başlattı. :DD
Yardım talebinize saygım sonsuz ve gönülden minnettarım. Ancak devam eden mahkeme için konuşmak yersiz. Ha benim tarafta olumlu süreç için faydalı 2 kelime görebilsem ben de devam etme arzusu içine gireceğim fakat o yönde hiç adım göremedim.
Niyetiniz her ne olursa olsun vakit ayırdığınız için teşekkür ederim; saygılar selamlar