Telekom Kapatmak İstediğim Hattı Borç Var Diye Kapatmıyor
Saygı Değer Hukukçular;
Ben Hukuk Fakültesi 1.Sınıf öğrencisiyim. Yardımlarınızı bekliyorum. Benim problemim şu;
Babamın üzerine bir telekom firmasından 3 adet sabit telefon hattı ve bir internet bağlantısı mevcut. Babamın işleri sekteye uğrayınca bu hatların faturalarını ödeyememiş ve biraz ödenmemiş fatura birikmiş. Babamda telefonları pek kullanmadığı ve faturaları ödeyemediği için hatları iptal etmeye telekom ilçe müdürlüğüne gitmiş ve hatları kapatmak istediğini söylemiş. Fakat oradaki görevliler hatların borcu bulunduğunu borçları ödemeden sistemin kapatma işlemi gerçekleştirmediğini söyleyip hatları kapatmamış. Yani Borçları ödemeden hatları kapatmıyorlar. Zaten babam faturaları ödeyemediği için hatları kapatmaya çalışıyor, ve kapatamıyor. Bu durumda kapanmayan ve kullanılmayan hatlardan yeni faturalar geliyor ve borç faizinde etkisiyle durmadan artıyor. Az olan borcu ödeyememiş zaten borç artınca da ödeyemeyecek ve borç ödenmeyince hat kapanmayacak. Böyle bir kısır döngü.
1) Telekom firmasının uyguladığı hat kapatmama sistemi hukuki midir ?
2) İnternet bağlantısı borçtan dolayı kapalı kullanılamıyor ama faturası geliyor borçtan dolayı kapalı olup kullanamadığımız internetin faturasını ödemek zorunda mıyız ?
Cevap: Telekom Kapatmak İstediğim Hattı Borç Var Diye Kapatmıyor
Yazılı müracaat edin dilekçe ile şu numaralara ait abonelik sözleşmemi feshediyorum hattın kapatılmasını hizmetin durdurulmasını istiyorum gelecek faturalardan sorumluluk kabul etmiyorum diye.
Cevap: Telekom Kapatmak İstediğim Hattı Borç Var Diye Kapatmıyor
Araştırmalarıma göre;
6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanunun madde no: 52/6 ya göre:
Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshedilmesi ile ilgili bildirim ve taleplere
ilişkin işlemleri yerine getirmek üzere gerekli tedbirleri almak ve gerektiğinde uygun bir sistem
kurup bu sistemi kesintisiz olarak açık tutmakla yükümlüdür. diyor bu durumda hattı iptal işlemini gerçekleştirmeleri gerekmekte
Ayrıca;
Gümrük ve Ticaret bakanlığının yayınladığı abonelik sözleşmeleri yönetmeliği 8.madde 2. fıkrada: Hizmete ilişkin ücretlendirme hizmetin tüketiciye fiilen sunulmasıyla başlar. Sağlayıcı sunmadığı hizmetin bedelini tüketiciden talep edemez. diyor buna istinaden de kullanamadığımız internetin faturasını ödemememiz gerekiyor diye düşünüyorum mamafih
Sizlere danışmak istedim.