Boşanma Davası ile ilgili
Geçen hafta çekişmeli boşanma davam vardı. Davayı ben açmıştım. Fakat adreste bulunamadığım için ekonomik durumum araştırılamamış. Hakim nafakayla ilgili bir şey söylemedi. Dava 4 ay sonrasına ertelendi. Tanıkların bildirilmesi vs şeyler için 2 haftalık bir süre verildi. Ben bu iki haftalık süre içerisinde maaş bordromu sunsam olur mu yoksa nafaka için 4 ay sonraki davayımı beklemem gerekiyor? Teşekkürler.
Cevap: Boşanma Davası ile ilgili
Ekonomik durum araştırması maaş bordrosu ile hallolmuyor. Bölge karakoluna sizinle ilgili yazı gidecek, polis sizi çağıracak ve sizinle konuşacak, maaşınız, giderleriniz, ev kiramı değil mi, ne iş yaparsınız, sosyal durumunuz gibi bir araştırma raporu halinde mahkemeye sunulacak.
Nafaka için mahkeme kararı gerekiyor, dava 4 ay sonra ise karar o duruşmada çıkabilir, ancak nafaka talep edildiği tarihten yani davanın açıldığı tarihten geçerlidir.
Tanıkların bildirilmesi ile delil listesinin sunulması için verilen süre 2 hafta kesindir ve mutlaka süresi içerisinde beyanda bulunmanız gerekir. Süresinde beyanda bulunmazsanız hakim sonraki beyanlarınızı kabul etmeyebilir, ayrıca karşı tarafta bu süre ihlalini size karşı mahkemede kullanır.
Ayrıca delil ve tanık listesi beyanlarınızı sunarken beyanınıza " davalı tarafın delilleri ile tanık beyanlarına karşılık olarak delil sunma ve tanık bildirme hakkımı saklı tutarım" ifadesini eklemeyi unutmayın.
Cevap: Boşanma Davası ile ilgili
Cevabınız için teşekkür ederim. Dava esnasında mahkeme salonunda başka kişilerde oluyor. Dinleyici gibi oturuyorlar. Bu Normal mi mesela ben soyleyeceklerımı rahat söyleyemedim onların yüzünden. Cıkmalarını nasıl talep edebılırım?