-
Alacak davası
Herkese kolay gelsin diyerek sözlerime başlamak istiyorum;
Abim 2012 yılının Haziran ayında akciğer kanserinden dolayı İstanbul'daki bir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hastaneye yatışının 42. gününde vefat etti. Abim başka bir ilde yaşıyordu ve 11 yıldır beraber yaşadığı bir hanım arkadaşı vardı. Aralarında herhangi bir resmi nikah yok. Bu şahıs abim ölmeden 8-10 gün önce hastaneye bir noter getirerek abimin üzerinde olan tüm malları kendi üzerine geçirmiş. Abimin doktorundan ya da hastane yönetiminden herhangi bir izin almamış. Abimin çok fazla ağrıları vardı ve bu yüzden 4. derece kanser hastalarına uygulanan tıbbi anlamda ilaçları, ışın tedavilerini alıyordu. Abimden aldığı vekalet sonucu abime ait olan bir kısım araç, eşya vs. satarak ve ona ait olan telefon vs... bunlara da borç yaparak kaçtı ve yasal mirasçıları olarak annem ve ben reddi miras yapamadan bu borçlar bizim oldu. Alacaklarımız da kaldı. Bizde tanıdık bir avukat tutarak bu işin üzerine gittik. Dava yaklaşık 2 yıldır Alanya hukuk mahkemesinde sürüyor. Davalı olan taraf bir akrabama "benden 5 kuruş bile alamazlar" demiş. Benim annem de kanser hastası. Vefat eden abime üzülemeden bir de bu sorunla uğraşıyoruz. Allah herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın. Şimdi 19 Şubatta davası tekrar görüldü ve dava devam ediyor yazıyor. Mayıs ayına dava ertelenmiş.Avukatımızla görüştüğümde davanın ara karar için ertelendiğini söyledi. Yapılması gereken bazı işlemler varmış. (Ara karar nedir?) Böyle bir davayı bizim kazanma şansımız var mı ve buna benzer emsal davalar da hakimler nasıl kararlar veriyorlar? Yoksa davalı tarafın dediği gibi bizim pek birşey yapma şansımız yok mu? Mesela abime ait olan hatla defalarca şehirler ve milletlerarası konuşmuş; 1600 TL'ye yakın fatura yapmış ve Turkcell bizi icraya vermiş...Bu ve buna benzer alacak ve borçları karşı taraftan tahsil etme şansımız var mı?
Sevgi ve saygılarımla...
-
Cevap: Alacak davası
Konu hakkında bilgi verecek birileri yok mu?