Hakaret ve tazminat davası
Benim sormak istediğim bi kaç soru olacak şuan nasıl bi yol izleyecegimi bilmiyorum. Ben ögrenciyim. Erkek arkadaşımın eski sevgilisinin arkadaşı benim adımı soyadımı yazarak ileri düzeyde hakaret içeren laflar etmiştir. bunu facebookta herkese yayınlamış. ben bunu gördüm ve hepsinin fotografını cektim. yinede ona aynı şekilde hakaretle karşılık vermedm güzelce silmesini istedim sms yoluyla. ama o hakaret etmediğim halde tekrar bi çok hakarettte bulunarak silmeyecegni daha bu yaptıklarının az oldugunu söyledi. hepsi bende duruyo. bununlada yetinmeyip ınstagramda fotografımı paylaşıp altına hakaretler yagdırmıs ve ardından bana sms yoluyla yine hakaret etmiştir. bende artık dayanamayıp sen kendi yatıklarına bak gibi laflar söyledim. kendi konuşmalarımla birlikte dava açtım. dün bana mesaj atarak uzlaşmak istedigini özür dileyebilcegini eger uzlaşmazsam onunda bana dava açabilcgini söyledi. ben o kelimem dışında hakarette bulunmadım yada adını soyadını kullanmadm. dava benim lehime sonuçlanır mı. Ve dava sonuçlanmadan ben tazminat davası açabiliyo muyum. açabiliyorsam nereye gitmem gerek ne gibi bi yol izlemeliyim. btün yazdıkları paylaştıkları elimde, kanıtım var. Yardımcı olursanız sevinirim
Cevap: Hakaret ve tazminat davası
Sen kendi yaptıklarına bak demek hakaret değildir.Siz ona hakaret etmediyseniz ki yazdığınıza göre en fazla sen kendine bak şeklinde şeyler yazmışsınız hiç bir şey yapamaz.Siz şikayetten vazgeçin diye aklınca uzlaşmayla karışık tehdit ediyor.
Siz davanızın arkasında durun.O en fazla şikayetçi olmaya kalkar, savcı/kolluk artık kime giderse kanıtını göster dediği zaman bir şey gösteremeyeceği için bak işine derler.
Dava kesinleştikten sonra tazminat davası açarsanız 1000-2000 TL gibi rakamlar kazanabilir yargılama ve temsil giderlerini de karşı tarafa yükleyebilirsiniz.
Şu aşamada karşı tarafla hiç iletişim kurmamak en doğrusu, yoksa sizin yazıp söyleyeceğiniz en ufak bir şeyi bile dava da size karşı kullanmaya çalışacaktır.
Çok teşekkürler cevabnız için. Yani dava sonuçlanmadan tazminat davası açamıyorum anladıgım kadarıyla. davanın sonuçlanmasını beklemem gerekiyor. tazminatın miktarını daha fazla isteyemiyor muyuz. İlla bana ödemesine gerek yok devlete ödeyecegi bi parada olacak mı. Tek derdim yaptıgı hataları anlaması için zorlanması.
Şimdi de açılabilir ancak ceza davası kesinleştikten sonra sonuç almak kolaylaşır.Ceza davasından para cezası alır ertelenmez ise onu devlete öder.Tazminatı size öder.Sakın vazgeçmeyin, vazgeçerseniz o an size karşı saygısız tutumunun yeniden başladığına şahit olursunuz.Bu kişi bir defaya mahsus böyle bir şey yapmamış, hem defalarca yapmış hem ettiği hakaretleri başkalarına ifşa ederek sizi küçük düşürmüş.Miktar noktasına gelirsek 2000TL nin üstü çıkması pek kolay olmaz.2000TL size öder 1500-2000 TL de masraflara öder.Ceza davasından alacağı sonucu da düşünürsek değil bir daha hakaret sizi görünce ceketini ilikleme noktasına gelmiş olur.Benim de en kızdığım şey nasıl olsa bir şey olmaz diyerek uzaktan sanal ortamda birilerine hakaret edilmesi.Kendi de güzel bir ders almış olur.