Bilişim Sistemleri Dolandırıcılık Bilgi Alıcaktım
Merhaba Herkeze.
Yaşım Daha 19 Fakat Yaptığım Bir Yanlıştan Dolayı Beni Şikayet Etmişler ve 11 Mart'ta Mahkemem Var "Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık"
Demekte Birisinin 150-200 Lirasını Yemiştim Facebook Üzerinden Fakat Pişmanım Tabi Acaba Ceza Yermiyim Hapis Cezası Hayatımda İlk Defa Oldu Böyle Birşey Sabıka Kaydım Falan Yoktur Hapis Cezası Yermiyim Acaba?
Birde Avukatım Yok Durumumuz Yok Yani Avukat Tutucak Mecbur Avukatsız Gidiceğim Devlet Avukat Veriyormuş Nasıl Alıcağımı Bilmiyorum Bilgilendirirseniz Sevinirim.
Mahkemede Pişmanım Desem İşe Yararmı Acaba? Avukatlarımdan Yardım Bekliyorum Ne yapmam Gerektiğini Söylerseniz Sevinirim.
Birde Bunu 300-400 Kişiye Yaptım Fakat Kimse Şikayet Etmedi Banka Ekstreleri Falan Ellerindeymiş Sorarlarmı
Yardımcı Olursanız Sevinirim.
Cevap: Bilişim Sistemleri Dolandırıcılık Bilgi Alıcaktım
Alıntı:
Ali Gürkan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Herkeze.
Yaşım Daha 19 Fakat Yaptığım Bir Yanlıştan Dolayı Beni Şikayet Etmişler ve 11 Mart'ta Mahkemem Var "Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık"
Demekte Birisinin 150-200 Lirasını Yemiştim Facebook Üzerinden Fakat Pişmanım Tabi Acaba Ceza Yermiyim Hapis Cezası Hayatımda İlk Defa Oldu Böyle Birşey Sabıka Kaydım Falan Yoktur Hapis Cezası Yermiyim Acaba?
Birde Avukatım Yok Durumumuz Yok Yani Avukat Tutucak Mecbur Avukatsız Gidiceğim Devlet Avukat Veriyormuş Nasıl Alıcağımı Bilmiyorum Bilgilendirirseniz Sevinirim.
Mahkemede Pişmanım Desem İşe Yararmı Acaba? Avukatlarımdan Yardım Bekliyorum Ne yapmam Gerektiğini Söylerseniz Sevinirim.
Birde Bunu 300-400 Kişiye Yaptım Fakat Kimse Şikayet Etmedi Banka Ekstreleri Falan Ellerindeymiş Sorarlarmı
Yardımcı Olursanız Sevinirim.
Birisinin kredi kartından , o kişinin haberi olmadan, kart numarasını elde edip, 150-200tl sini harcamıştınız,
elbette pişmansınız,
Kaç kez pişmansınız, sadece bir kez mi , 300-40 kez mi???
Mahkemede , camide, sokakta, sinemada, heryerde pişmanım diyebilirsiniz bunda sorun yok, ama görünen siz pişman olduktan hemen sonra, pişman olduğunuza da pişman oluyorunuz.
Yargılanmakta olduğunuz suçun cezası 3-6 ay arası hapis ve 5.000 güne kadar adli para cezasıdır.
300-400 kişinin bu şekilde kartını kullanarak Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık suçunu işlemişsiniz, mahkeme açılınca pişman olmuşsunuz.Diğerleri de belki şikayetçi oldu ama daha savcılık aşamasında size ulaşmadı veya daha şikayetçi olmalı olacak.Bu ciddi suç üstüne bir de zincirleme işlendiği için tabi ki ciddi cezalara konu olacaktır.Hapis cezası kararı mı çıkar tüm mağdurların zararı giderilirse yüklü bir para cezası çıkıp o şekilde mi sicile işlenir elbette buradan bilmek güç.Zaten ilk davada bilgisayara el koymaya karar verilirse diğer durumlarda ortaya çıkacaktır.Ceza alınırsa yüz kızartıcı suç olduğu için memuriyet, askerliği kısa dönem yapma hakkı(polis, asker, infaz koruma, mit vs. olma onları saymıyorum bile) söz konusu olmaz.
Fakat Bana 1-2 Kişi 5 Sene Birşeyim Varmış Siliniyor Demişti
Peki Napmam Gerek Benim Şimdi ?
İşlenen suça göre,
ke4sinleşmiş cezanın infazından sonra,
belirlenen süre sonrasında adli sicil kaydı arşiv kaydına alınır,
adli sicil kaydının silinebilmesi için , belirlenen süre sonrasında ilgili mahkemeye başvurarak sicil kaydının silinmesi sağlanabilse de,
arşiv kaydı silinmez.
Özel işler için alacağınız sicil kaydında görülmese de, kamu kurum ve kuruluşları için alacağınız adli sicil arşiv kaydında tüm hayatınız boyunca aldığınız cezalar gösterilir.
Anladım fakat hapis cezası gibi birşey yermiyim ? ve avukatım yok barodan nasıl alabilrim
Alıntı:
Ali Gürkan rumuzlu üyeden alıntı
Anladım fakat hapis cezası gibi birşey yermiyim ? ve avukatım yok barodan nasıl alabilrim
300-400 kişiye ait kredi kartını kullandığınız ortaya çıktığında,
sağlam bir hapis ve para cezası cezası almanız kaçınılmaz.
Adli yardım için bulunduğunuz bölge barosuna danışabilir, adli yardım talebinde bulunabilirsiniz.
Peki onlar çıkmazsa ? mesela karta giren çıkan paraya bakarlarmı oradanmı belli olursa yoksa hepsini bulup araştırdıktan sonramı