Telefon Buldum , Cebe Attım
Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce sokakta gezerken bir telefon buldum açtım fabrika ayarlarına döndüm 1 aydır kullanıyorum 2-3 gün önce biryerde 1 tane daha buldum onuda resetleyip sattım arkadaşlar şuanlık bir sorun yok ama forumda yazıları okuduktan sonra yanlış yaptığımı anladım ne yapmam gerekiyor? Telefonların maliyeti 1 milyar gibi bişey o kadar paramda yok pişmanım
Cevap: Telefon Buldum , Cebe Attım
Alıntı:
Baha1453 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce sokakta gezerken bir telefon buldum açtım fabrika ayarlarına döndüm 1 aydır kullanıyorum 2-3 gün önce biryerde 1 tane daha buldum onuda resetleyip sattım arkadaşlar şuanlık bir sorun yok ama forumda yazıları okuduktan sonra yanlış yaptığımı anladım ne yapmam gerekiyor? Telefonların maliyeti 1 milyar gibi bişey o kadar paramda yok pişmanım
Ne kadar şanslısınız
Aslında sadece telefon da değil takılar felanda oluyorum ama bulduktan sonra oralarda birazcık geziniyorum sahibi buluyor ama telefonlarda 1-2 saat beklememe rağmen gelen olmadı bende bişey olmaz diyerekten aldım. Yaşım 18den küçük öğrenciyim daha bu işlerden ne gibi sorunlar çıkar?
Alıntı:
Alıntı:
Aslında sadece telefon da değil takılar felanda oluyorum ama bulduktan sonra oralarda birazcık geziniyorum sahibi buluyor ama telefonlarda 1-2 saat beklememe rağmen gelen olmadı bende bişey olmaz diyerekten aldım. Yaşım 18den küçük öğrenciyim daha bu işlerden ne gibi sorunlar çıkar?
Öncelikle hergün bir şeyler bulma alışkanlığınızdan vazgeçin, kurtulmaya çalışın.
Tüm çabanıza rağmen, şansınız devam ediyorsa ve bir şeyler bulmaya devam ediyorsanız, bulduklarınızı cebinize atmayın veya satmayın. Alın ilgili bulduğunuz yere bilgi verin, karakola bilgi verin, sahibine iade etmenin yollarını araştırın, bulduğunuzu satmanın, fabrika ayarlarına nasıl döndürüleceğinin yollarını değil.
Yaptığınız apaçık suç, bulduğunuz telefonu sahiplenmek, satmak.
Telefon buluntu mal olamaz. Sahibine iade yolları olan bir şeyi sahiplenip kullanmak veya satmak, yargıtay kararlarına göre de hırsızlık suçu olarak tanımlanmaktadır.
Kaybedenlerin şikayeti sonrası ( şansınız kötüye döndüğünde ) yakalandığınızda , cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapistir
Benimde bir arkadaş var, hergün birşeyler buluyor mutlaka, telefon, nakit para, çeşitli yeni unutulmuş eşyalar... ama genelde yerde para buluyor, 20-50-5-10 artık ne gelirse :) Ben ortaokula giderken cüzdan bulmuştum, içinde 1000dolara yakın para ve döviz bürosu fişi vardı isimsiz. Evdekiler ordan irtibata geçti, sahibini buldular cüzdanın, verdiler. çok bozulmuştum :)
İşin kanuni yönünü bilmiyorum ama etik olanı; eğer sahibini bulabileceğiniz bir bilgi içeriyorsa bulduğunuz şey, cebe atmayınız :)