Öğretmenliğe geçişte muvaffakat sorunu
Universite hastanesinde 5 senedir hemsire olarak calismaktayim. Bu sene formasyon egitimi aliyorum haziranda bitecek. kpss ye girip ogretmenlik tercih edicem ama universite bugune kadar hic muvaffakat vermedi bana da vermeyecektir. Eger ben atanirda muvafakat alamadigim zaman idare mahkemesine basvurursam dava sonuclanana kadar basvuru suresi dolacagindan hakkimi kaybetmis olur muyum yoksa milli egitim beni beklemek zorunda midir? Bir de idare mahkemesinde yurutmeyi durdurma karari cikartabilmek icin gercekten hakli gerekcelerimiz mi olmasi gerekir es durumu egitim hakki vs. Aksi halde kazanma sansimiz nedir. Son olarak kurumumuzdan muvafakati sahsen biz mi talep ediyoruz yeni atandigimiz kurum mu, eger biz talep ediyorsak henuz atanmadan erkenden talep edip olumsuz cevaba karsi dava acabilirmiyiz..
Cevap: Öğretmenliğe geçişte muvaffakat sorunu
Önce atanıp sonra idare mahkemesinde dava açmak gerekecek gibi. Kurum muvafakat (onay) vermeyeceğine göre ve öğretmenlik kadrosuna geçmek istediğinize göre tek yol bu. Ya da hemşire olarak devam edeceksiniz hayatınıza.