Çalınan ehliyetime ceza yazılmış
Arkadaşlar merhaba,
2009 Yılında istanbul'da cüzdanım çalındı türlü türlü davalar ile uğraştım tahmin edebilecğeiniz üzere. Ancak en garip olanı ehliyetime yazılan ceza oldu benim için. Ceza 2011 yılına ait ve karakoldan sorduğumda pek detay vermeden sadece "bu ceza senin yüzüne yazılmış" dediler. Araç sahibi ile ilgili bilgileri vs hepsini buldum.
Ben böyle bir cezanın olduğunu daha yeni öğreniyorum yani aradan bir sürü zaman geçmiş ve 500 liralık ceza olmuş 1700 lira. Aşağıdaki bilgiler dahilinde beni yönlendirebilir misiniz neler yapmam gerekli.
1- Elimde cüzdanımın çalındığı gün aldığım tutanaklar var ve eliyet de dahil tutanaklarda yazılı olarak.
2- Ceza yazıldığında belki ben istanbul'da bile olmayabilirim bunu kanıtlamak için kredi kartı ekstrelerini çıkartabilirim.
3- Cezanın üstünden baya bir zaman geçtiği için bu cezaya hala itiraz edebilir miyim?
4- Konunun benimle hiç alakası olmadığı için mahkeme masrafları üstüme mi kalacak devlet karşılayacak mı?
5- Genel olarak bu olay hakkındaki yorumlarınız nedir iptal edilebilir mi? Elimde diğer bir çok davadan beraat ettiğimin belgeleri de var iptal için faydalı olur mu?
6- Nereye başvurmalıyım herkes farklı bir kurum adı söylüyor kafam karıştı.
Teşekkürler.
Cevap: Çalınan ehliyetime ceza yazılmış
benimde başıma 1 ceza yazıldı halde 2 ceza işlemi yapıldı maliye benden ücreti istedi ama ceza yazan polis buldum allah razı olsun ondan bana bir kağıt verdi onun sayesinde 1 ceza parası ödedik