Kefil olduğum kredi icraya düştü
23.000 tl lik krediye kefil oldum. kefil olduğum kişi ve ben devlet memuruyum. borç icraya düştü ve kefilimin maaşında 01.01.2014 tarihinden itibaren 600 tl olmak üzere 8000 tl civarında para kesildi. fakat 01.02.2015 tarihinde benim maaşıma da kefil olduğum krediden dolayı icra geldi ve 15.022014 maaşımdan kesinti oldu. borçlu teahhüt verip 1000 tl kesinti olmasını kabul etmesine rağmen banka şube müdürü bu miktarı kabul etmeyip aylık 1500 tl ödeme yaparsanız lur şeklinde bi ibare kullanmaktadır. acaba benim(kefil) maaşımdaki haczin kalkması için 1500 tl ödeme yerine başka birşey yapabilir miyim ? kesinti olurken kefilin maaşına da icra gönderilmesi yasalara uygun mudur ?
Cevap: kefil olduğum kredi icraya düştü
Müteselsil kefilseniz size de haciz konulabilir. Sizin de kefillik ilişkinizden dolayı kefil olduğunuz kişiye karşı alacak davası açma hakkınız var.
Cevap: kefil olduğum kredi icraya düştü
Muteselsil kefil olup olmadigimi en kisa yoldan nasil ogrenebilirim ? Ve benim maasimdan sadece bu ay ilk defa kesinti oldu davaci oldugum halde sadece bu miktari mi alabilirim ?