Senedi İcraya Verme 5-6 Aydır Parayı Alamıyorum.
Merhaba
Elimde 375 +375 = 750 TL lik senet var. Borçlu senedin parasını vermiyo. Telefonları da açmamaya başladı. Borçlu senedi avukata veremiyceğimi düşünüp 5-6 aydır borcunu ödemiyo. En son konuşmamızda ben senedi avukata vericem demiştim. Oda "senedi Avukata versen sen zarar edersin 500 -600 TL sini avukata ödersin" falan demişti. Senedi avukata versem avukat senedi küçük görüp uğraşmaz. O yüzden bende kendim icraya vermek istiyorum. Bunun için ne yapabilirim. Nasıl bir yol izlemeyeliyim. :alala
ACİL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM :(
İyi Çalışmalar...
Cevap: Senedi İcraya Verme (Acil Yardım) 5-6 Aydır Parayı Alamıyorum.
konu güncel bi cevap yazacak yok mu :(
Cevap: Senedi İcraya Verme 5-6 Aydır Parayı Alamıyorum.
Dostum yapacağın sey basit. Bulundugun yerin icra Müdürlüğüne git elindeki senetler le. Biraz harc ödersin o kadar 750 tllik alacak içn yaklaşık 50 tl civarı ödeme yaparsın icraya o kadar gerisi kolay.
- - - Updated - - -
Boş yere avukata gitme biraz intetnette arastirsaydin kolay olduğunu ve nasil yapılacağını görürsün:)
Alıntı:
denetmen52 rumuzlu üyeden alıntı
Dostum yapacağın sey basit. Bulundugun yerin icra Müdürlüğüne git elindeki senetler le. Biraz harc ödersin o kadar 750 tllik alacak içn yaklaşık 50 tl civarı ödeme yaparsın icraya o kadar gerisi kolay.
- - - Updated - - -
Boş yere avukata gitme biraz intetnette arastirsaydin kolay olduğunu ve nasil yapılacağını görürsün:)
Peki icraya dilekçe falan yazacak mıyım. İnternette dilekçe aradım bulamadım :( Sadece senetleri icraya götürmem yetiyo mu? İkincisi de icrada hangi bölüme götürmem lazım.
konu güncel başka yorum yazacak yok mu
arkadaşlar konu güncel. senet icraya vermeyi adım adım detaylı anlabilecek biri yok mu :( :(
senetleri once noterden protesto ettirmeniz gerekiyor. protesto ettirdikten sonra hala odemezse, noterden alacaginiz belge ile icra mudurlugune gidin ordaki memur yardimci olur. olmazsa bir dilekce yaz, ver.. olmadi oralarda arzuhalci bulunur dilekce yazmak icin. icra mudurlugu gereken islemeleri yapar...
Alıntı:
muhsint72 rumuzlu üyeden alıntı
senetleri once noterden protesto ettirmeniz gerekiyor. protesto ettirdikten sonra hala odemezse, noterden alacaginiz belge ile icra mudurlugune gidin ordaki memur yardimci olur. olmazsa bir dilekce yaz, ver.. olmadi oralarda arzuhalci bulunur dilekce yazmak icin. icra mudurlugu gereken islemeleri yapar...
üstad yardımınız için öncelikle teşekkür ederim. Ancak 2 soru daha sormam lazım yardımcı olur musun. Protesto etmeden icraya veremez miyim? 2. soruda protesto masrafları ne kadar tutar?
- - - Updated - - -
Senetler vadesi geçtikten sonra protesto edilemez. Ayrıca icraya vermek için protesto zorunlu değil. Bulundunuz şehirde bir avukata gidin, sizin için kambiyo senetlerine özel icra takibi yapacak, borçluya icra dairesinden ödeme emri gönderecek. Bu ödeme emrinde faiz ve avukatlık ücretinin borçluya yükleneceği de yazacak. Eğer ödemezse haciz işlemleri yapılacak. Bu işlemleri yapabileceğinizi sanmıyorum. En sonunda avukat sizden tahsil edilen alacağın ortalama %15-25 arasında bir ücret alır. Zaten faizler de karşılar bunun çoğunu.
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Senetler vadesi geçtikten sonra protesto edilemez. Ayrıca icraya vermek için protesto zorunlu değil. Bulundunuz şehirde bir avukata gidin, sizin için kambiyo senetlerine özel icra takibi yapacak, borçluya icra dairesinden ödeme emri gönderecek. Bu ödeme emrinde faiz ve avukatlık ücretinin borçluya yükleneceği de yazacak. Eğer ödemezse haciz işlemleri yapılacak. Bu işlemleri yapabileceğinizi sanmıyorum. En sonunda avukat sizden tahsil edilen alacağın ortalama %15-25 arasında bir ücret alır. Zaten faizler de karşılar bunun çoğunu.
üstad muhasebe bürosunda staj yapıyorum muhasebedekiler senet düşük diye avukat uğraşmaz İnternetten araştır Sen takip et dediler. :( Ben de avukatla konuşmaya korkuyorum. Borçlu kişide defalarca kez icraya vericem dediğim halde dediğim halde, icraya veremem diye telefonları bile açmıyo. Farklı telefondan aradığımda telefonu açıyor. oyalama taktikleri uyguluyo parayı yarın vericem diyo. Ama yarın arayınca yine açmıyo. :( 5-6 aydır hep aynı şeyleri söylüyo. Bu seneti ben kendim icraya veremem mi?