Akademisyenlerin öğretim faaliyetleri dışındaki işlerde görevlendirilmeleri
Ben bir üniversitede öğretim görevlisiyim. Okul müdürümüz, rektörlük ve valiliğin desteğiyle kendi oluşturduğu bir proje için bizleri on beş günde bir Pazartesi günleri derslerimizin olduğu saatlerde ilköğretim okullarında etkinlik yapmaya zorluyor ve bu görev için bize herhangi bir resmi görevlendirme yapmayacağını dolayısıyla bu etkinlikleri sene sonu faaliyet raporumuza da işleyemeyeceğimizi söylüyor. Bu durumun okuldaki öğrencilerime verdiğim eğitimi aksattığını kendisine söylememe rağmen bir sonuç alamadım. Bir üniversite dekanı elemanlarını bu şekilde kendi istekleri olmaksızın ders ve öğretim dışı işlerle görevlendirebilir mi? Bu durumla ilgili yasal düzenlemeler ve kurallar nelerdir?
Cevap: Akademisyenlerin öğretim faaliyetleri dışındaki işlerde görevlendirilmeleri
Bu konu çok eskilerden beri geçerli bir konu olsa da hocaların taleplerini yerine getirmeyen akademisyenlerin akademik hayatları da sona erer. Emin olun o hoca da asistanlığı sırasında kdv iade formu doldurmuş, hocasının paketlerini arabasına bile taşımıştır. Lonca sistemi... Usta çırak... Bu iş bir teamül halini almış durumda.