Tüketici hakem heyeti kararına rağmen paramı iade etmiyorlar
İyigünler,ben geçtiğimiz aylarda concord adlı firmadan 170 tl ye tablet aldım .Tabletim 1 ay içinde arızalandı,firma bizden kaynaklı problem yok dedi bende tüketici hakem heyetine gittim; bilirkişi inceledi ve lehime karar verildi ,firmanın bana para iadesi yapması gerektiğine dair karar adresime geldi.
Bende şirketi aradım bizim elimize karar gelmedi dedi,bize kararı fax çekin dediler,bende fax ile yolladım.Ama biz para iadesi yapmıyoruz, bi üst modeliyle değişim yapalım, icraya giderseniz çok uğraşırsınız gibi şeyler dediler,bende şu an ne yapacağımı bilmiyorum.
Şimdi benim elimde karar var paramın iade yapılacağına dair, ben bunları icraya vermek istiyorum nasıl bir yol izleyeceğim ,dün Çağlayan adliyesine gidip durumumu anlattım oradaki kişiye dedi ki 500 tl ye yakın masraf yaparsınız dava açmak için bir de 80 liraya dilekçe yazmanız gerekir,riske girmeyin boşuna uğraşmayın 6 ay kadar da sürer dedi anlaşma yoluna gidin dedi.
Şimdi ben ne yapayım gerçekten durum bu şekilde mi ben neden tekrar dava açmak zorundayım ki zaten elimde tüketici hakem heyetinin karar yazısı var, Sadece dilekçe yazıp bunun takibini başlatamaz mıyım??
Konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Teşekkürler.
Cevap: Tüketici hakem heyeti kararına rağmen paramı iade etmiyorlar
Hakem heyeti kararı ilam niteliğindedir yani mahkeme kararı gibi icraya konur onun masrafı 50 Lirayı bulmaz bu da dosya borcuna eklenir zaten yanlız icra dosyası haline getirmek lazım elinizdeki kararı ve icra formlarını eksiksiz hatasız doldurmak öyle vermek gerekiyor icra dairesine onu kaça hazırlatırsınız bilemem onun parası sizden çıkar firmadan alamazsınız yani.
Taraflar kararlara, tebliğ edildikten itibaren 15 gün içinde tüketici mahkemesinden karara itiraz edebilirler. Kararın karşı tarafa ulaşmasını beklemedende icra işlemi başlatabilirsiniz. Ama itiraz süresinin geçmesini beklemenizi tavsiye ederim. İtiraz ettiklerini size gelen mahkeme kağıdından yada e devletten takip etmek suretiyle öğrenebilirsiniz.
6 Ay içinde arızalanan ürün alındığında Ayıplı olduğu kabül edilir ve sözleşmeden dönme hakkı verir size. Sözleşmeden dönmek demekde paranın iadesi demektir.
Firma size para ödememek için üst modelini teklif etmiş. Firma şansını deniyor. Üst modelini vermekle sizden yaptığı karı korumak derdinde Kabül edebilirsiniz. Ama etmek zorunluluğunuzda yok.
Firmaya e mail ile hesap numarası bildirin 3 gün içinde hesabınıza parayı yatırmadıkları taktirde icra işlemi başlatacağınızı söyleyin etkili olacaktır.
Elinizdeki ilamı bir avukata vererekde takip ettirebilirsiniz. Avukattan Sizden ayrıca ücret almayacağına dair yazı alın derim. İcra masraflarınıda karşı taraftan alırsınız.
İlamli icra dilekce ornegi var mi acaba
- - - Updated - - -
İlamli icra dilekce ornegi var mi acaba
Var iki ters bi düz sonra çapraz uyanık seniiiii beleşe getircen demiiiiii?