Satılan malın ödenmemesi hk.
Selamlar,
Benden yaşça ufak iş arkadaşıma ikinci el Playstation 3 (Oyun konsolu) sattım. 600 TL'nin yarısını ödedi, yarısı 300 TL olduğu gibi kaldı. Hiçbir kağıt üzerinde sözleşme falan yapmadık doğal olarak. Meblağ küçük olduğu için. Ayrıca 300 TL'nin dışında 100 TL daha alacağım var. Bu 100 TL ise ofis olarak aramızda yaptığım 'para günü' nden kalma. Yani hiçbir şeyi belgelendiremem.
Geriye kalan parayı ödemezse nasıl bir yol izlemeliyim? Normalde 3-5 kuruş için uğraşmam ama o veletten 10 TL alacağım olsa bile alırım şu an.
Oyun konsolunun faturası benim üstüme ve hala benim evimde sanırım. Bunu bir koz olarak kullanabilir miyim? Olmazsa polise ''ödünç verdim, geri vermiyor, malımı alıkoyuyor'' gibisinden bir şeyler bahsetsem bir işe yarar mı?
Saygılar.
Cevap: Satılan malın ödenmemesi hk.
Polise playstation oyun konsolunu arkadaşınızın hırsılık yaparak ele geçirdiğini söylerseniz ancak o zaman işlem yapar. Fakat bu ileride onun hayatını telafisi imkan olmayan büyük bir kötülük olur. Onun dışında kişiler arasındaki alışverişler polis veya savcılığın konusu olmayıp, hukuk mahkemelerinin ve icranın işidir.
Şöyle yapma hakkınız var: İlamsız icra takibi göndererek alacağınızı isteyin. Borcum yok diye itiraz ederse, dava açıp şahitle PS 3 ü satın aldığını 100 tl de borcu kaldığını ispatlayabilirsiniz. Bilgi: Alacak borç işleri şahitle ispatlanmaz kuralı yüksek rakamlı alacaklarda geçerlidir...