Şahıs şirketi kurarken ikametgahla ilgili bir soru
Merhaba,
Bir ofis tutacağım, home ofis diye geçiyor nette fakat işyeri olarak geçiyormuş kira sözleşmesi. Yani mesken değil. Ben orada yaşayıp hem de işlerini oradan yürüteceğim.
Şirketi kurarken ikametgahı nasıl halledeceğim? Tutacağım yer işyeri olarak görüneceği için sanırım ikametgahımı orada gösteremem. İşi İstanbul'da kuracağım, şu anki ikametgahım antalya gözüküyor. Antalya ikametgah belgem ile şahıs şirketimi kurabilir miyim?
Veya alternatif bir çözüm olarak ne var?
Bir ev tutup, bir odasını ofis olarak göstermeyi düşündüm fakat ev sahipleri pek yanaşmıyor. O yüzden direkt olarak home ofis formatıyla hazırlanmış fakat işyeri olarak gözüken yerlerden birini tutacağım. Beylikdüzü'nde bana uygun yerler var.
Ne diyorsunuz?
Cevap: Şahıs şirketi kurarken ikametgahla ilgili bir soru
İkametgahınızın Antalyada olması bir sorun teşkil etmediği gibi Eviniz ile işyerinizin aynı adres olmasında bir sakınca yoktur.Sadece mesken olan yerlerde Açma ruhsatı için Belediyeden binada oturanların muvavakatnameleri istenir.
Öyleyse iş yeri olarak tutacağım yeri, ikamet ettiğim yer olarak gösterebilirim. Muhtarlığa gidip halletmem yeterli sanırım. Doğru mu?
Tuttuğunuz ofisi işyeri olarak gösterebilirsiniz. Muhtarlıktan ikametgah belgesi alabilirsiniz. Ancak işyeri olarak gösterdiğinizde su elektrik doğalgaz gibi abonelik başvurularında daha yüksek teminat bedelleri ödeyeceğinizi de bilmenizi isterim.