Kaçak-Usulsüz Elektrik Hakkında
Öncelikle herkese merhaba.Ben muğla'da üniveriste okuyorum ve takribi 25 ağustos 2014 tarihinde bir ev tuttum ve kira sözleşmesi yapıldı.Emlakçıdan tuttuğum bu eve bakmaya gittiğimde elektrikler açıktı bende emlakçıya sordum ''abi elektrik kimsenin üzerine olmadan açık kalabiliyormu'' dedim o da ''ben hallettim merak etme'' dedi.Herneyse sonra ben dedim elektriği üzerimize alacaz beyefendi deprem sigortası isteniyor ev sahibine söyleyin yapılsın dedim.Emlakçı tamam ben sana ulaşacam dedi.Sonra aradı ev sahibi deprem sigortası yaptırmıyor, siz elektriğinizi düzenli ödeyin yatırdığınıza dair dekontu bana getirin üzerinize almanıza gerek yok dedi tamam dedim bende.Aradan bir ay geçti fatura yok iki ay geçti fatura yok yan komşuya fatura geldi ona sordum abi gördün mü bizim fatura geldi mi dedim yok gelmedi dedi.Ben yine emlakçıyı aradım abi bize fatura gelmiyor nasıl ödeyeceğiz dedim o da adresten çıkar yatırırsınız dedi tamam dedim gittim fatura ödeme noktasına adresten olmaz abone numarasından ödeyeceksiniz dedi.Üzerinden iki ay geçmişti ve fatura gelmiyordu.Orada anladık aslında kimsenin üzerine olmadığını aboneliğin.Kullanmaya devam ettik ta ki elektrik saati yanana kadar.Elektrik tedarikçisini aradık böyle böyle anlattık sonra onlarda işte Haziran 2014'te elektiriğiniz kapatılmış gözüküyor dedi.Ertesi gün elektrik tedarikçisinin elemanları gelip bir kağıt bıraktılar.Kaçak-usulsüz elektrik tespit tutanağı olarak.Tutanağı bırakmışlar fakat abonelik kimsenin üzerinde olmadığı için ismim yazmıyor.
Şimdi ben ne kadar suçluyum?
Emlakçı ve Ev sahibi ne kadar suçlu?
Nasıl bir yol izlemeliyim?
Kira sözleşmesi eve giriş tarihiyle benim elektriği kullandığıma dair bir kanıt mıdır?
Ceza alırsak ne gibi ceza veya cezalar alırız?
Herkese teşekkür ederim.
Cevap: Kaçak-Usulsüz Elektrik Hakkında
Elektrik sayacını üzerinize aldırmak sizin sorumluluğunuz. Durumunuz kaçak elektrik kullanmak. Emsallere ve önceki sayacın verilerine bakılarak sizden ödenmesi gereken bedelleri ve bunun 3 katına kadar kaçak cezasını talep etmeleri yasal.