-
5 ay hapİs cezasi
Merhaba,
Nişanlım 2004 yılında yağma suçundan (Yaşı küçük olduğundan ve para miktarı az olduğundan) 8 ay hapis yatıyor. Cezamı çektim diyerek dosyasını hiç takip etmiyor. 2010 yılında hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve denetimde serbestlik kararı veriliyor. Kararın verildiği tarihte askerde olduğundan ne tebligat alıyor ne de takip edip bilgi alıyor. Bu zamana kadar başka hiç suç işlemedi. 2015 yılında mahkümiyet kararı çıktığını öğreniyoruz. Ve pazartesi(16.02.15) günü savcıya gidip teslim oldu . 5 ay hapis cezası verdiler.13 temmuzda tahliyesi gözüküyor. 5 aydan daha az yatması için ne yapılabilir, sizlerden yardım rica ediyorum. Hiç bir avukat düzgün araştırmıyor. Lütfen bana bir yol gösterin :( Şimdiden teşekkürler.
-
Cevap: 5 ay hapİs cezasi
Büyük olasılıkla yargılama devam ederken tahliye edilmiş ama dava devam etmiş. Mahkeme kendisini suçlu bularak ceza vermiş. Cezanın tamamlanması için gerekli 5 aylık cezanın da çekilmesi gerekli. Kesinleşen mahkeme kararlarına karşı yapılabilecek şey eski hale iade. Ancak bunun da en önemli şartı yeni bir delilin ortaya çıkması.