Alışagelinmiş merkezi ısınma sorunu
Merhabalar Konyadan yazıyorum.
32 daireli bi apartmanda ikamet ediyoruz. son kat güney batıda oturuyorum. kendi dairemiz. merkezi ısınma sorunlarının genelini yaşıyoruz her yıl 300 450 tl arası kışları ödeme yapılıyor ancak bu ödemeler karşısında bile 18 19 dereceye evimiz zor ulaşıyor. bu gece saaatlerinde 16 dereceye kadar düştüğü oluyor. tabiri caizse anlaşılamayan konuşamayan anlamayan apartman komşularımız var ve kesinlikle konuşmaktan anlamıyorlar. yaklaşık 1 senedir yöneticisiz bir şekilde sadece kapıcı insiyatifinde geçiyor günler. sorunu çözemediğim taktirde artık 30 senedir oturduğumuz evimizi satıp gitmeye kadar geldi iş.
Bir duyum aldım. Apartman ve sitelerin zemin giriş katı ile son kat (üst çatı - alt bodrum) olan dairelerin genel olarak tüm oda sıcaklıkları aynı olma şartı var diye. doğru mudur acaba ?
Ara katlarda yakım derecesine göre; genel sıcaklık standartını yakalamak için petek sayısında değişmeme olmasına karşın, son katlarda aynı dereceye ulaşana kadar petek sayısı artırımı olabiliyormuş. doğruluğu ve kanunu veya genelgesi var mıdır?
Cevap: Alışagelinmiş merkezi ısınma sorunu
Bahsettiğiniz gibi bir mevzuat bilmiyorum şahsen. Ancak ısı pay ölçer kullanımı ile konuyu halledebilirsiniz. Apartmana derhal yönetici seçmeye çalışın. Ya da sulh hukuk mahkemesinden yönetici tayini istemek durumundasınız. Binayı kapıcı yönetmeye yetkili değildir.
Cevap: Alışagelinmiş merkezi ısınma sorunu
bizde de benzer sorun vardı 2 sene önce yalıtım yaptırdık, gecen ay en soguk ayda 270 tl yakıt geldi bu ay ise 210 tl geldi
ve evin sıcaklıgı 24C... evet 24C yalan demiyorum. Ustelik kalorifer kazanından 22C e ayarlanmasına ragmen Bunu aşapıya insin dediler ama 6. katda 2 dairede bebek oldugundan bu sene apartmanca izin verildi. Ama seneye bu deger 20C e indirilecek
ki evlerde tahminen 22C olacak. Yalıtım olmasa idi 2007 de olan o feci kışda harcadıgımız m3 gaz miktarınu bugunku kurdan
carptıgımıda 450 tl yakıt vermemiz gerekecekdi. Bu durumda demek oluyor ki %50 bir tasarrufumuz olmuş.