Cevap: Zorla Anlaşmalı Boşanma
Neden sizin anne ve babanız da bavulu toplayıp ablanızın evine yerleşmiyorlar?
Ablanız mahkemede, Anlaşma metnini kendi iradesi dışında yada hile ile imzalatıldığını vs vs bu nedenle anlaşma metnini kabül etmediğini söyler ve dava çekişmeli davaya döner.
Avukatın önerilerini yapsın. Tapuya gidip aile konutu şerhi koysun.
Size tavsiyem, Bir avukatla çalışıyorsanız yada danışmanlık alıyorsanız. başka yerlerden kafanızı karıştırmayın.
Ya yerleşmemizi ablam istemiyor şimdi eşinin ailesi de orada kavga çıkar diye ayrıca babam memur ben de üniversitede okuyorum Ankara'da yani pek mümkün değil gidip yerleşmemiz. Çekişmeliye dönme olayını mahkeme sürecinde biliyoruz fakat ablam bişey yaparlar diyerek korkuyor kız başına şu anda yanlız orada o yüzden direk çekişmeli yapmaya cesaret edemiyor. Bi de son zamanlarda kadın ölümleri baya arttı ya sanki koruma talep etsek tedbir koysak ne olacak koruyamıyorlar ki gibi bir düşünce de var. Yani baba evine geldikten sonra bişey yapılabilir mi ben onu merak ediyorum?
Boşanmak istiyorsa zaten aynı evde kalmayacak. Şartlar varsa yaklaşma yasağı koydurabilir. Ya mücadele edecek yada anlaşmalı boşanmayı kabül edecek. Mümkünse tayinini istesin. Baba evine dönünce birşey yağabilirmi? Bunu kim nasıl bilebilirki?
Arkadaşlar demek istediğim anlaşmalı boşanma gerçekleştikten, ablam Zonguldak'a tayin olduktan sonra bu korku ve baskı sonucu vazgeçtiği haklarını tekrar arayabilir mi böyle bir imkan var mı?
Boşanma sonrasında 1 yıl içinde böyle bir imkan var. Ama böyle bir imkan diye dava açıp istediklerinizi alabilirsiniz diye birşey yok.
Ev üzerindeki haklarınızdan feragat edeceksiniz. Nafaka üzerindeki haklarınızdan feragat edeceksiniz.Bundan sonra dava açsanızda alamazsınız. Öyle olsa idi herkes anlaşmalı boşanır. Sonra dava açardı.