Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından Gelen yazı ve cezanın onanması kararı
merhaba, yaklaşık 3 yıl önce tarafıma farklı illerde telekomdan hat açıldığını öğrendim bunun için savcılığa suç duyurusunda bulundum fakat mahkeme bana suç uydurma diye 1 yıl hapis cezası vermişti bende 1 yıl önce yargıtaya itirazda bulundum ve bu sabah bana ptt ile bir tebliğat geldi tebligatta yazılanların hiç birini anlayamadım lütfen yardımcı olun
Tebliğat;
Uygulama : TCK'nın 271/1. 53/1. maddeleri gereğince 1 yıl hapis cezası, hak yoksunlupu, hükmün açıklanmasına geri bırakılmasına yer olmadığına.
yukarıda özet bilgisi yazılı dosya incelendi.
yapılan yargılamaya, dosya içeriğine, toplanıp karar yerinde gösterşlen ve değerlendirilen delilere, oluşa ve mahkemenin soruşturma sonucunda oluşan inanç ve taktirine, suçun oluşumuna ve niteliğine uygun kabul ve uygulamasına, hukuka uygun, yasal ve yeterli olarak açıklanan gerekçeye göre, sanığın sübuta erteleme, hukmun açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin ve yerinde görülmeyen temyiz itirazın reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASI,
bütün bunların anlamı nedir cezam onanmışmı onanmışma ne zaman ve nasıl infaz edilir lütfen acil yardıma ihtiyacım var.
Cevap: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından Gelen yazı ve cezanın onanması kararı
Yazı Yargıtay savcılığından mı geldi yoksa Yargıtay ... ceza dairesinden mi? Büyük olasılıkla size savcılığın dosya hakkındaki görüşü gönderilmiş olabilir. Yargıtay ceza dairesi bu mütaala ile bağlı değil. Bozma veya Onama Kararını oradaki hakimler verir.