İşe iade davası açacağım ama işyeri hiçbir belge vermiyor
Merhaba,
Devlet üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışıyordum.
ameliyat olmuştum raporluyken hem de heyet raporu, işyerim önce raporu iptal etmiş sonra a beni işten çıkarmış. SGK kayıtlarında "sözleşme süresinin dolması" şeklindeki yazıyı okuyarak öğrendim.
1)Bu belge gelmeden SGK daki yazının çıktsını alarak dava açabilir miyim?
2)Davayı nereye nasıl açacağım? Kendi avukatıma sordum ama o da bilmiyormuş :/
3) 2şubatta müstafi sayılmışım dava açmam için ne kadar sürem var?
Cevap: işe iade davası açacağım ama işyeri hiçbir belge vermiyor
Araştırma görevlisi devlet memurları kanunu anlamında memur mudur yoksa iş kanunu hükümlerine tabi işçi statüsünde midir onu bilemedim. İş hukukuna tabi ise iş akdinin feshinin bildirildiği tarihten itibaren 30 gün içinde işe iade davası açılması gereklidir.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Araştırma görevlisi devlet memurları kanunu anlamında memur mudur yoksa iş kanunu hükümlerine tabi işçi statüsünde midir onu bilemedim. İş hukukuna tabi ise iş akdinin feshinin bildirildiği tarihten itibaren 30 gün içinde işe iade davası açılması gereklidir.
Pekçok konuda 657 ye tabiyiz. Yani devlet memuru gibi ama biz sözleşmeliyiz. 4C li olarak yatıyor sigortta v.s.. falan
2 yıl bitiminde sözleşme süresi sona erer istenirse uzatılabilir diyor 2547. Başka da birşey bulamadım :/
657 sayılı kanuna tabi çalışan olduğunuzdan , işe iade davası açma hakkınız yoktur.
Ama pekçoğumuz işten atılıp mahkeme kararıyla geri dönüyor nasıl yapıyorlar :/
Alıntı:
borsaci_b rumuzlu üyeden alıntı
Ama pekçoğumuz işten atılıp mahkeme kararıyla geri dönüyor nasıl yapıyorlar :/
Pek çoktan birtanesine ait mahkeme kararını paylaşırsanız, nasıl olduğunu hep birlikte görebiliriz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Pek çoktan birtanesine ait mahkeme kararını paylaşırsanız, nasıl olduğunu hep birlikte görebiliriz.
Üstad işte ben de o kararı bulamadım :/
ama sonra Araştırdım, paylaşayım benim gibi birilerinin daha işine yarar belki:
doğrudan idari mahkemeye ilgili kararın iptali için dava açıyormuşuz. Sanırım bölge idare mahkemesine açılıyormuş.