Kiracıya senet karşılığı sattığım güneş enerjisini ödememe gerekçesiyle icra yoluyla sökülmesi
Merhaba,
Kiracıya senet karşılığı sattığım güneş enerjisini ödememe gerekçesiyle icra yoluyla söktürmek istiyorum. fakat kiracı enerjinin takılı olduğu adresten ayrılmış. farklı bir adreste ikamet ediyor. senedi icra takibe verdim. Malvarlığı olmadığı ve herhangi bir yerde çalışmadığı için ödeme alamıyorum. sattığım enerjiyi nasıl geriye alabilirim? Yardım Lütfen!:(
Cevap: Kiracıya senet karşılığı sattığım güneş enerjisini ödememe gerekçesiyle icra yoluyla sökülmesi
Enerji satma işini anlayamadım. Detaylı anlatır mısınız?
Cevap: Kiracıya senet karşılığı sattığım güneş enerjisini ödememe gerekçesiyle icra yoluyla sökülmesi
güneş enerjisi pazarlıyorum. güneş enerjisi sattığım bir şahsa kiracı olarak oturduğu daireye ve ev sahibinin oturduğu daireye olmak üzere iki adet sattım. satış karşılığı bir miktar peşinat ve geriye kalan miktar için de senet imzalattım. ödeme günü geldiğinde ödeme yapmadı. icra konusu yaptım. araştırma yaptığımda müşteri kiracı olarak oturduğu daireden şehrin başka bir yerine taşınmış. enerjiler çatıda. birini ev sahibi, diğerini ise yani taşınan kiracı kullanıyor. benim satış yaptığım kişinin mal varlığı yok. alabileceğimiz hiç bir şeyi yok. parasını tahsil edemediğim enerjileri almak istiyorum. ne yapmalıyım. nasıl bir dayanağa dayandırmalı. icra memurunu nasıl ikna etmeliyim.
avukatım var. avukata alamayız diyor. ben ikna olmadım. yardım lütfen.
Mehmede senetle bi mal sattınız, senet ödenmedi, ödenme ihtimali de yok görünüyor, siz de ahmedin evindeki mala haciz uygulamak istiyorsunuz.
Dışardan bakıldığında görülen şekil bu.
Ahmedin sizinle herhangi bir ticari ilişkisi olmadığından, Ahmet e karşı bir takip yapamazsınız.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Mehmede senetle bi mal sattınız, senet ödenmedi, ödenme ihtimali de yok görünüyor, siz de ahmedin evindeki mala haciz uygulamak istiyorsunuz.
Dışardan bakıldığında görülen şekil bu.
Ahmedin sizinle herhangi bir ticari ilişkisi olmadığından, Ahmet e karşı bir takip yapamazsınız.
Mehmet birin evinde kiracı. mehmetin ev sahibine ve kendine mal sattım.ama Mehmet oradan başka yere taşındı. mehmetten alma ihtimali kalmadı. Ahmet mehmetin yerine taşındı. ahmetin ve evsahibi tasarrufunda ama mülkiyeti içinde değil. ortak alanda. yani otak kulanım alanı olan çatıda. mal benim ahmetin ve ev sahibinin belgesi yok. ev sahibi vermek istemez ama fatura ve diğer evrakları veremez. ne yapabilirim.
Kayserideki Osman ın evinin çatısındaki güneş enerjisi için ne yapabilirseniz onu yapabilirsiniz.
Hiç bir şey.
Dostum şöyle düşün.Senin şu an oturduğun evinde, senden önce oturmuş birinin çanak anten borcu için satış yapan gelse sen verir misin?veya senin çatından bunu sökebilir mi?