Gerçek Ailenin Bulunması (Evlat Edinme)
Merhaba. Ben İstanbul da oturuyorum 19 yaşındayım. Geçen sene evlatlık verildiğimi öğrendim. Gerçek ailemi bulmak istesemde bu bayağı zor çünkü beni bi apartmanın önüne bırakıp gitmişler. Polis tutanağında yazıyordu. Bulunduğum bölgede olan hastanelerin sadece 3 ü ben doğmadan önce açılmış. O hastanelere başvuru yapsam benim doğduğum tarihlerdeki kayıtlara bakmama izin berirlermi yoksa mahkeme kararımı gerekir ve bunun için ne yapmalıyım? Teşekkürler.
Cevap: Gerçek Ailenin Bulunması (Evlat Edinme)
Bir tanıdığınız yok ise, mahkeme kararı olmadan size bu bilgileri vermezler. Bahsettiğiniz 3 hastaneden birinde o gün doğma olasılığınız var. Ama siz doğduktan sonra kaç gün içinde terk edildiniz. Sizi bırakan aile yada şahıs Başka bir bölgeden başka bir ilden gelmiş olabilir. Sizin ailenizle, sizi bırakan aynı kişi olmayabilir. Hatta hastanede bile doğmamış olabilirsiniz. Sizi bırakan hergün gördüğünüz biride olabilir.
Bu şekilde terk edilen çocukların ailelerini bulması aile istemedikçe nerede ise imkansız. Muhtemelen bir aile bile olmayabilir.
Bu şeklide olupta, çocuklarını yada ailerini arayan çocukların başvurduğu yerlere başvurun. Belki o tarihte böyle bir başvuru vardır. Örneğin Evlilik dışı bir ilişki çocuğu olupta annenin ailesi anneden habersiz bırakmış ve anne kayıp başvurusu yapmış olabilir. Yada anne bırakmışsa sonradan pişman olup başvururuda yapmış olabilir.
Gördüğünüz gibi pek çok olasılık var. Samanlıkta iğne aramak gibi birşey. Duygusuzca bir yaklaşım olarak görülmesini istemem ama bu sğreç çok uzun ve sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Bence boşverin. Eğer kararlıysanızda, Sizin bırakıldığınız gün o 3 hastanede doğmuş olmanızı diliyorum. Sonuca çabuk ulaşmanız bakımından.
Kolay gelsin.
Olasılıkların hepsini düşündüm bırakıldığımda bir kaç günlükmüşüm şu an hatırlamıyorum polis kayıtlarında yazıyordu diğer olasılıkları düşününce zaten hiç şansım yok biliyorum ama benim düşündüğüm eğer doğru düşünüyorsam tabi mahkeme kararı ile o hastanelerde doğmuş olan çocukları yani ailelerine bakıp bulmak zaten dediğiniz gibi bundan başka diğer seçenekler bulamayacağım anlamına geliyor elimde tek şansım var sadece denemek istiyorum belki birşey çıkar. Duygusuzca yaklaşmadınız aksine mantıklı yaklaştınız teşekkür ederim. Ama karar için nasıl ve nereye ve nasıl ne diyerek başvuracağımı bilmiyorum sadece.
Belki size mantıklı gelmeyecek ama medyanın gücünden de yararlanabilirsiniz. Tv programı veya internet üzerinden bir arayış da deneyebilirsiniz. Benim de aklıma gelen yöntem şuan bu.