Bilgisayarıma girip ses kaydı almak
İyi akşamlar,
Şimdi bir arkadaş benim bilgisayarıma baglanıp ses kaydımı almış diğer arkadaslarımla konustuklarımızı benım ozelim olanı kaydetmıs ve internette bunlari paylasmıs youtube vb.sitelerde dalga gecerek video uzerinde oynama yapark ve bunu benim bilgisayarıma baglanarak yaptıgını itiraf ettigi sey kaydı bulunmakta napabilirim bu konu hakkında.
Ayrıca bilişime vericem ama bir kaç kişi benim bilgisayarımdaki Windows orijinal olması gerekiyormuş yoksa başına bela olur falan dediler ne derece doğru bilemiyorum.
Lütfen yardımcı olurmusunuz.
Cevap: Bilgisayarıma girip ses kaydı almak
İzinsiz ses kaydı almak suçtur. Bunun bilgisayarın işletim sistemi (Windows) crack veya lisanssız olması ile bir ilgisi yoktur. Lisanssız Windows kullanmanın cezası başka, insanların ses kayıtlarının izinsiz alınması çok farklı suçlardır. Ceza mahkemesi hakimi programın lisanssız olup olmadığını sormaz, tam tersine neden kişinin konuşmalarını onay almadan diye sorşşar.
Not: Windows lisansları bu adreste çok ucuz, rizikoya girmeye gerek yok deneyin güvenlidir: http://www.bidatw.com/microsoft-wind...=5480289a5c4c0
peki ses kaydını delil olarak sunmasam?
- - - Updated - - -
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
İzinsiz ses kaydı almak suçtur. Bunun bilgisayarın işletim sistemi (Windows) crack veya lisanssız olması ile bir ilgisi yoktur. Lisanssız Windows kullanmanın cezası başka, insanların ses kayıtlarının izinsiz alınması çok farklı suçlardır. Ceza mahkemesi hakimi programın lisanssız olup olmadığını sormaz, tam tersine neden kişinin konuşmalarını onay almadan diye sorar.
ses kaydını delil olarak sunmasam?
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
tamam onu yaparım şimdi bilişime gitsem anlatsam yada mahkemeye sonuç alırım değil mi?
Lisansını şimdi alsan ne olacak? Suç tarihinde lisansın olup olmadığına bakacaklar...
Alıntı:
AdaletinBekçisi rumuzlu üyeden alıntı
Lisansını şimdi alsan ne olacak? Suç tarihinde lisansın olup olmadığına bakacaklar...
yani mahkemeye versem benimde başım yanacak değil mi?