Müşteki barodan avukat isteyebilir mi?
Merhabalar,28.04.2015 tarihinde bakırköy 12.ağır ceza mahkemesinde müşteki olarak bulunacagım.Avukat tutacak gelirim olmadığı için barodan nasıl avukat talebinde bulunacağım,ne yapmam gerekiyor.yardımlarını ve üstün bilgileriniz için teşekkür ederim.
Cevap: Müşteki barodan avukat isteyebilir mi?
CMK anlamında barodan avukat istemek sadece sanıklar içindir. Müştekiler için değil.
Konuyu araştırmadan burada milleti yanıltmayın, afaki yorum yapmayın lütfen...
CMK 234. Mağdur ile şikâyetçinin hakları şunlardır:
b) Kovuşturma evresinde;
5. (Değişik altbent: 24/07/2008-5793 S.K./40.mad) Vekili bulunmaması halinde, cinsel saldırı suçu ile alt sınırı beş yıldan fazla hapis cezasını gerektiren suçlarda, baro tarafından kendisine avukat görevlendirilmesini isteme,
merhabalar konuyla az çok ilgisi olduğunu düşündüğüm için bu başlık altına yazmayı uygun gördüm mahkemede müştekiye sunulan haklar nelerdir müşteki olduğum ilk duruşmama davet mektubu elime ulaşmadığı için gidemedim üç gün sonra ikinci duruşmam var ve ben barodan 2 gün önce avukat talebinde bulundum bu talep ne kadar zamanda belli olur yanıtlarınız benim için çok önemlidir ilgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim.
Baronun iş yoğunluğuna göre değişebiliyor mahkemede barodan adli yardım talep ettiğinizi ifade edebilirsiniz bir dahaki celseye kadar sonuç belli olur.
Engin bey bilgilendirmeniz için teşekkür ederim size sormak istediğim son bir sorum daha olacak avukatım atanana kadar mahkemede savunmamı yapmama hakkım bulunuyormu
Siz müştekisiniz sizin yapmanız gereken savunma değil şikayetinizi ifade etmektir şikayetlerimi avukatımla dile getireceğim diyebilirsiniz.