Darptan Hükmün geri Bırakılması GBT kaydı çıktı
Merhabalar. daha önce Antalya da ikamet etmekteydim ve burada aile içi yaşanan tartışmadan ötürü karakolluk olduk, taraflar birbirinden şikayetçi olmadığı halde hakkımda darptan kamu davası açıldı. geçen yıl bu zamanlarda mahkemeye çıktık ve hakim 5 yıllık Hükmün geri bırakılması hükmünü uyguladı. 3 Ay önce Ailemle Memlekete geri dönerek burada ikametgaha başladık. Havaalanına alınacak özel güvenlik için başvurdum her şey tamamken son gün gelen telefonla GBT sorgulamam da Denetimli serbestlik olduğunu söyleyerek elediler. Böyle bir şeyin olması mümkün mü.? Sonuçta yüz kızartıcı bir suç işlememişim. Her insanın başına gelebilecek kötü bir olay.
Bunun için ne yapabilirim, böyle bir hakları var mı varsa ben bunu gbt'em den sildirebilir miyim.Sabıka kaydımda her hangi bir şey yok. şunu da eklemek istiyorum. Karar evrağını hakimden istedim fakat gerek olmayacağını söyledi. şimdi ben bu karar kağıdıma nereden ulaşabilirim. Yardımlarınız için teşekkürler.
Cevap: Darptan Hükmün geri Bırakılması GBT kaydı çıktı
GBT'ye işlenen kayıtlar silinmez. Özel güvenlik yasası gereğince özel güvenlik soruşturmasında güvenlik görevlisinin kanunda belirtilen suçlardan HÜKÜM giyip giymediğine bakılır. Ancak havalimanı güvenliği özel bir kuruluş olduğundan dilediğini işe almakta veya elemekte serbesttir.
Kararın örneğini HAGB kararı mahkeme kaleminden alabilirsiniz (alın çünkü ileride kimlik yenileme işlemlerinde karşınıza çıkarsa özel güvenlik şube müdürlüğüne vermek zorunda kalacaksınız) .
Teşekkür ederim ilginiz için. Sil8namesi için süresinin bitmesini mı bekleyecegim ve süresi bitince kendiliğinden silinir mı.? Hagb kararını davanın görüldüğü ildeki mahkemeden almam mı gerekiyor illaki. Eğer öyleyse almam mümkün değil. Başka bir yolu varmıdır almamin. E-devlet üzerinde de görünmüyor.
Son mesajıma yardımcı olacak yok mu?