Tebligat gelmeden itiraz...
Eski calıştığım yere ödeme emri gelmiş ve benim artık orda olmadığımı söyleyip almamışlar.Ama benim böle bir senette imzam yok yani böle bir senede imza atmadım.Bunun için itiraza etmek için gittim.Ama dilekçe yazanlar tebligat olmadan itirazını kabul etmezler dedi.Bende avukata ulaştım.Tebligatımın kayıtlı adrese gönderilmesini istedim.Avukatta bana önce gönderilen tebligatın geri gelmesi lazım.Ondan sonra gönderebilirim dedi.Dosya numarası ile imzaya itiraz edersem kabul olmaz mı?
- - - Updated - - -
Mesajımda açıklamayı unutmuşum benim senedim olduğunu iddia eden kişi beni tanıdığı için senete eski çalıştığım adresi yazmıs.Kayıtlı adresim değil.
Cevap: Tebligat gelmeden itiraz...
Alıntı:
sonem rumuzlu üyeden alıntı
Eski calıştığım yere ödeme emri gelmiş ve benim artık orda olmadığımı söyleyip almamışlar.Ama benim böle bir senette imzam yok yani böle bir senede imza atmadım.Bunun için itiraza etmek için gittim.Ama dilekçe yazanlar tebligat olmadan itirazını kabul etmezler dedi.Bende avukata ulaştım.Tebligatımın kayıtlı adrese gönderilmesini istedim.Avukatta bana önce gönderilen tebligatın geri gelmesi lazım.Ondan sonra gönderebilirim dedi.Dosya numarası ile imzaya itiraz edersem kabul olmaz mı?
Mesajımda açıklamayı unutmuşum benim senedim olduğunu iddia eden kişi beni tanıdığı için senete eski çalıştığım adresi yazmıs.Kayıtlı adresim değil.
Senetteki imzaya itiraz icra hukuk mahkemesine imzaya itiraz davası açmak yolu ile yapılır (icra dairesine değil). Ödeme emrini tebliğ almadan da itiraz edilebilir. Buna takibe muttali olmak (haberi olmak, öğrenmek) denir. Henüz tebligat gelmeden muttali olduğunuz durumlarda da imzaya itiraz edebilirsiniz. Yalnız dikkat, kriminolojik bilirkişi incelemesinde imza size ait çıkarsa %20 tazminat da ödersiniz.
Cevap: Tebligat gelmeden itiraz...
Cevabınız için teşekkürler. O zaman dilekçe yazan bana yanlış bilgi verdi bende ona göre avukat beyi aradım.
Bir sorum daha olucak Bakırköy adliyesinde icra hukuk mahkemesine dava açılabilir mi? İcraya verilen daire çağlayanda o yüzden soruyorum tşkler.