Bosch kombi servis sorunu
3 Ay önce kombi su akıtma arızası yaptı bende servisi cagırdım servis bakım yapalım dedi 80 tl istedi bende verdim arıza devam etti 180 tl daha istedi eşanjör deyişecek dedi onuda verdim tekrar ana eşanjörün temizlenmesi gerek dedi ve 250 tl daha istedi bende bosch genel merkezi arayıp şikayette bulundum genel merkez başka servis yönlendirip eşanjörü bedava deyişti ve bana petekleri temizletmem gerektiği söylendi bende 150 tl verip petekleri temizlettim fakat arızamız devam etti tekrar şikayetler tekrar servis gelmeler felan derken 3 ay gecti şimdi 440+kdv istiyorlar ve bosch genel merkez hiçbir şekilde garantili yapmıyacaklarını söyledi şimdi bende başka bir firma çagırıp arızayı yaptırdım 200 tl ye gayet güzel çalışıyor şu anda bu 3 aylık sürede elektriğe yüklendiyimiz için 1200 tl elektrik faturası geldi bir kiracımız bu sorundan ayrıldı benim elimde 4 adet servis formu ve kombiyi son yaptırdıgım firmanın fişi var ne yapmalıyım sizce yer gaziantep...
Cevap: Bosch kombi servis sorunu
Sorun yaşadığınız firmaları şikayet sitelerine yazmak, bir daha tercih etmemek yapılabilecek şeylerdir.
Kombi garanti kapsamındamıydı? Ne zaman aldınız.
kombi garantili 2 yıllık 1 yıl daha garantisi var ayrıca şikayetvar,a konu actım bosch firması tekrar bana dönüş yaptı garanti dışında kaldıgını söyledi...
Başka servise yaptırdığınız içinmi garanti dışı kaldı? Size verilen servis formlarında ne yazıyor?
Makina garanti kapsamında ise daha önce yapılan tamirlerden yada parçalardan sizden hangi gerekçe ile para aldılar. Bu alınan paraların belgeleri varmı sizde ?
kombi garanti kapsamında servisten başka biri bakmadı peteklerdeki pislikten dolayı bozuldugunu söylediler ben şikayet edince bölge müdürlüğü ücretsiz işlem yapılması için başka servisi yönlendirdi fakat arızamız giderilemedi 4 tane seris formu var kombi değişimi istediğimizi belirttik kabul etmediler 440+kdv istediler bende başka bir firma cagırdım onlar yaptı şu anda gayet güzel çalışıyor 200 tl verdim fakat 3 aylık bir mağduriyet var ve servislerin kafalarına göre hareket etmelerine cok kızdım.
Bosch merkeze servisi şikayet edin. Dışarıdan gelen tamircinin gerekli tamiri yaptığını ama servisin 4 kere gelmesine rağmen yapamadığını belirtin.
Alıntı:
dijitall rumuzlu üyeden alıntı
kombi garanti kapsamında servisten başka biri bakmadı peteklerdeki pislikten dolayı bozuldugunu söylediler ben şikayet edince bölge müdürlüğü ücretsiz işlem yapılması için başka servisi yönlendirdi fakat arızamız giderilemedi 4 tane seris formu var kombi değişimi istediğimizi belirttik kabul etmediler 440+kdv istediler bende başka bir firma cagırdım onlar yaptı şu anda gayet güzel çalışıyor 200 tl verdim fakat 3 aylık bir mağduriyet var ve servislerin kafalarına göre hareket etmelerine cok kızdım.
Sn avukatın tavsiye ettiği gibi önce firmaya değişim talep edin kabül edilmezsse;
Kombi değişimi istemişsiniz bu sizin lehinize, ürünü satan garanti şartlarını yerine getirmemiş. Elinizde yeteri kadar servis formu var. Tshh başvuru yapın. ve seçimlik haklarınızdan yeni ürün yada, bedel iadesi talep edin.
Bence burada sorunun giderilememesi ile birlikte her ne kadar ürün yerinde servis görsede, azami tamir süresinin aşılamaması olayıda var. Ürünün ilk arızasından itibaren uzun bir süre geçmiş
talepte bulunduk fakat servis bize anlattıklarını genel merkeze anlatmamış bize ayrı telden genel mekeze ayrı telden çalmış yoksa bosch genel merkez konuyla ilk zaman ilgilendi ürünün garanti dışı kaldıgını belirtiler inşallah emsal kararı yakında internet sayfalarında paylaşıcam bosch magdurlarına örnek olur...