-
Çocuk Nafakası
Öncelikle herkeze merhabalar..
Hocam bugün boşanma davam oldu ve sonuçlandı benim yokluğumda anlaşmalı birşekilde çocuğun velayeti eşimde kaldkı nafaka istememesine rağmen hakim 250 tl nafaka ödememi söyledi şimdi şu şekilde anlatayım ben ilk evlendiğimde krdi çektim 30 bin faiziyle beraber 42 bin tl oldu eşimle 5 ay yan yana kaldık ve eşim evi terk etti hamile bir şekilde ben ve ailem defalarca durumu düzeltmeye çalıştık ama hep beni tersledi ve 5 ayda ne yaşanabilirki her evlilikte olan birşey tartışma bazende fikir ayrılığı herneyse eşim ayrıldığında hemşire oldu ve beni terk etti ve borçlarım bana kaldı babamın evine yerleştim bende milli eğitimde memurum eşimde hemşire dava sonuçlandığı zaman aradım iki medeni insan gibi konuştuk durumumu söyledim nafaka için bana nafaka istemediğimi hakime söyledim ama hakim öyle karar verdi yinede istemiyorum vermezsen şikayet etmiyecem dedi bende allah razı olsun dedim aradan 3 dk geçmediki bende sıkıntı çekiyorum bende kredi çektim ve çocuğum baba sevgisine muhtaç görmen gerek gelemiyosan ben getirim dedi bende çocuğu görürsem üzüntüden dayanamam dedim oda bir iki defa görsen alışırsın dedi bende lütfen anlayışlı ol dayanamam ve görmek istemiyorum dedim dilekçememdede çocuğu görmek istiyorum dedim yanlışlıkla herneyse onun maaşı 2.500 tl benim maaşım 1.800 tl nafaka verecek durumda değilim borcum olmasaydı 500 tl o istemese bile ben verirdim sonuçta benim öz çocuğum ve bakacak kişide o ama eşim bana inat olsun diye istedi şimdi sorum şu nafakadan kutulmam için yada azatlmam için ne yapmalıyım lütfen cvp yazın şimdiden teşekkürler hayırlı akşamlar
-
Cevap: Çocuk Nafakası
Nafaka çocuğunuz için farkındasınız değil mi????
Yapabileceğiniz hiç bir şey yok, eski eşinizle konuşun yatırdığınız nafakayı çekip size iade etmesini isteyin o zaman.
-
hocam ilk konuştuğumda istemedi ben çocuğu görmek istemiyorum deyince nafaka istedi herneyse ben allaha sığındım hesabımız allah katında çok ağladım üzüldüm doğumunda yanına gitmek istedim telefonlarıma cevap vermedi ailesi boşanması için baskı yaptı yalvardım kendisine ne olur çocuk için ayrılmayalım hep yüzüme kapattı belki mecbur nafakayı veririm ama yemin ederimki sırf inat olsun diye istedi ayrılmak istedi çocukğun velayetini istedi herşey istediği gibi oldu ben ağlarkan kendisi hamile bir şekilde tatil yapıyordu vallahi bu yanına kalmaz bugün beni sevgim saygım bitti diye terk etti neyse iyiki allah var iyiki hesap var hayat onun gönlünce olsun birde hemşire daha benden ne isteyebilirki ama ben bunun peşini bırakmayacam elbet bir çözümü vardır sakın beni yanlış anlamayın cevabınız için çok teşekkür ederim hayrılı akşamlar
-
Nasıl bir düşünce içindesiniz bilemiyorum ama , şundan emin olun, o rakam inmez, yıllar içinde sadece artar.
-
artık oda onun insafiyetine kalmış
-
Çocuğunuz için verdiğiniz rakam o.Karşı tarafın maaşı ve işinden size ne.Siz çocuğunuz için veriyorsunuz.Bunun inmesi veya ortadan kalkması söz konusu olmadığı gibi her yıl düzenli olarak artacaktır.
Karşı tarafa sorsak o da emin olun %100 haklıdır.Siz nasıl neler çektim neler başlığı altında yazdıysanız ona sorsak o da 5 sayfa yazar.Bu normal bir durum ve her boşanmada olan bir şey.
Nafaka ile ilgili hukuki olarak yapılacak hiç bir şey yok.Düzenli olarak ödeyip bundan sonra maaş 1.800 TL değilde 1.550 TL gibi düşünerek yaşamanız gerekecek.Kendi rızanızla çektiğiniz kredilerin de bu durumla uzak yakın alakası yok.Hukuki olarak durum bu.Bilginize..
-
hocam ben ne ben haklıyım nede o bir evlilik bitekcekse ben haklı haksız aramam ikimizde yurtta büyüdük yokluk görmedik o yurttan çıkar çıkmaz evlendik bir birimizi tanıyalı bir ay bile olmadı sorumluluk alabilecek biri değil serbest yaşamayı seviyor benim ne sigaram ne içkim nede kahve ayağım var sadece eşime çok düşkündüm ve ben bundan kaybettim eşimide suçlamıyorum ikimizde evlilik için cahildik doğruyu yanlışlı bilmiyorduk belki eşim aynı memlekette olsaydık durumu ailem süzeltirdi ama onun ailesi boşan boşan boşan diyor ve bunu bizzat kulağımla duydum bazen oluruna bırakmak gerek hiç birşey sebepsiz olmaz herkezin evlliği mutlu mesut geçecek değil belkide benim kaderim budur belkide buda benim sınavımdır ben eşimle konuşurken sıkıntı çektiğini söyledi allah onunda yardımcısı olsun zaten şimdi kendisine mesaj attım nafakayı verecem ama senden tek isteğim oğluma iyi bak dedim allah yar ve yardımcın olsun diye mesaj attım neyse bilgilendirdiğiniz için sağolu hocam hayırlı akşamlar