Kavga ettim, karşı taraf darp raporu aldı.
öyle büyük bir kavga değildi arkadaşlar, biraz saçma davrandığımı da kabul ediyorum karşı tarafın bana bi yanlış yaptığını düşündüm ve 2 veya 3 tane yumruk attım. adamın burnu kanamış ama kırılma yok. yani basit bir tıbbi müdahale gerektiren bir durum ve yüzünde kalıcı iz bırakacak birşey yok kesinlikle. karşı taraf darp raporu almış ve şikayetçi olmuş. benim sicil kaydımda temiz. şimdi size sormak istediğim eğer karşı taraf bana dava açarsa ne gibi bir cezayla karşılaşırım ve bu benim sicilime işlenir mi? şuan öğrenci olduğum için ilerde iş hayatına atıldığımda iş başvurularında bu benim bir adım geride olmamı sağlar mı?
kesinlikle kavgacı biri değilim sadece bi anlık sinirle ve karşı tarafın bana başka bir seçenek bırakmamasıyla durum bu hale geldi. yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.
ve son olarak sizce bir avukat tutmalı mıyım mahkemede? insanlar birbirine tecavüz ediyor serbest kalıyor, satırlı bıçaklı kavgalar çıkıyor. bu kadar ufak bir meselenin bu kadar büyümesine anlam veremiyorum :s
Cevap: Kavga ettim, karşı taraf darp raporu aldı.
Siz olsanız, burnunuza 2-3 yumruk yeseniz, sonrasında eh olan oldu büyütülecek bir mesele değil, yanlış anlamış bir an kızmış o yüzden gelip benim suratımı dağıttı diyip öylece evinize mi giderdiniz?
Hafif tıbbi müdahale ile giderilebilecek bir darp raporu varsa, şikayetçi olursa ( ki olacaktır, yoksa darp raporunu neden alsın) ,
4 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır işlediğiniz suçun karşılığı.
Başka sabıkanız yoksa , HAGB kararı da verilebilir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Siz olsanız, burnunuza 2-3 yumruk yeseniz, sonrasında eh olan oldu büyütülecek bir mesele değil, yanlış anlamış bir an kızmış o yüzden gelip benim suratımı dağıttı diyip öylece evinize mi giderdiniz?
Hafif tıbbi müdahale ile giderilebilecek bir darp raporu varsa, şikayetçi olursa ( ki olacaktır, yoksa darp raporunu neden alsın) ,
4 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır işlediğiniz suçun karşılığı.
Başka sabıkanız yoksa , HAGB kararı da verilebilir.
Yanlış anlaşılma yok ortada hocam, ben sadece kavga ettiğim için suçlu oluyorum o kadar onun yaptığı yanlış sonrası kendimi tutamadım. Pişmanım zaten hemen kavgaya sarılmamalıydım. Başka sabıkam yok ve HAGB kararı nedir hocam biraz daha açıklarsanız sevinirim. Bu durum ilerde iş hayatında karşıma çıkar mı? Yani sicilim işler mi?
Bu tür suçlarda belirli bir zaman sonra, suç sicilden silinir. Atıyorum 5 sene sonra silinir gibi.
Alıntı:
Fixit rumuzlu üyeden alıntı
Bu tür suçlarda belirli bir zaman sonra, suç sicilden silinir. Atıyorum 5 sene sonra silinir gibi.
Peki iş hayatında karşıma çıkar mı bu tür ufak bişey
HAGB : bir cezaya hükmedildiğinde o HÜkmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasıdır.
Örneğin 3 yıl- 5 yıl için hükmün açıklanmasının geri bırakılması, o 3yıl 5yıl içinde benzer bir suç işlemezseniz, sanki o suçtan hiç yargılanmamış gibi olursunuz, sicilinizde bir şey görülmez, o 5 yıl sonunda.
Ancak aynı suçla tekrar yargılanırsanız, ilk yargılamadan aldığınız hükmün açıklamasının geri bırakılması kararı iptal olur ve ilk suç nedeniyle de aldığınız cezayı çekmek durumunda kalırsınız. Bu durumda da sicilinizde görünür, doğrudan işe alınmanıza engel olmasa da , işyeri bu durumu işe alım için engel kabul edebilir.
Ben HAGB değil, direk cezada alsa, ağır suçlar falan hariç, belirli bir zaman sonra sicilden silinir diye biliyordum.
Arkadaşlar özel güvenlik görevlisiyim alişveriş merkezinde 2 gün önce ünüformali mesai saati içinde avmde çalişan personelle tartistik ve vurdu bende vurmaya başladim şikayetçi oldu ve darp raporu almiş oda bana bir yumruk salladi alnim şişti bende darp raporu aldim ve şiaketçi oldum sonuç ne olur ?
Alıntı:
frt1995 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar özel güvenlik görevlisiyim alişveriş merkezinde 2 gün önce ünüformali mesai saati içinde avmde çalişan personelle tartistik ve vurdu bende vurmaya başladim şikayetçi oldu ve darp raporu almiş oda bana bir yumruk salladi alnim şişti bende darp raporu aldim ve şiaketçi oldum sonuç ne olur ?
Eğer o da şikayetçi olup darp raporu aldıysa karşılıklı ceza alırsınız.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Fixit rumuzlu üyeden alıntı
Ben HAGB değil, direk cezada alsa, ağır suçlar falan hariç, belirli bir zaman sonra sicilden silinir diye biliyordum.
Ben de sizin gibi düşünüyordum ama tam araştırmamakla beraber adli sicilden silinse bile, arşiv kaydından ömür boyu silinmiyormuş.
Bildiğim kadarı ile sicil kaydı-sabıka kaydı alındığında yada polis kontrolünde, üzerinden zaman geçmişse gözükmüyor ama ilerde bir suçla mahkemeye çıkıldığında, savcılık ve hakim isterse görüyor.