Cevap: Bu etik bir olay mıdır ?
Borç sizin borcunuz, sizi neden korkutacaklar. İcra ile öderseniz haliyle masraflarıda olacak. Borcunuzun vadeleri belli değilmiydi.
Borcunu ödemeyip, aylarca sürüyüp,polisi icrayı duyunca ödeme yapmak(demek ki bir şekilde borç ödenebiliyormuş) ne kadar etikse yapılan da o kadar etiktir.
Borcunuzu ödemişsiniz.Şu an neyle alakalı ne davasından bahsediyorsunuz anlamadım(silah dayayarak aldılarsa ayrı).Şu an için iş icraya geldiyse masrafları olmasıda gayet normal.Elinizdeki dekont zaten ödeme yapıldığına dair belgedir.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Borç sizin borcunuz, sizi neden korkutacaklar. İcra ile öderseniz haliyle masraflarıda olacak. Borcunuzun vadeleri belli değilmiydi.
Borç benim borcum fakat şuan evinize gidiyoruz icradan arıyorum dediler. evdeki eşyaları alacaklardı bende konu komşuya rezil olmayayım diye borç aldım hemen yatırdım avukatın hesabına parayı dosyayı kapadı. Ama ban hiç bir tebligat gelmedi 37. icra diyor icradan sorgulama şansım yok mu bu şekilde korkutarak neden yapıyorlar ?
@engin ünalmış demek istediğim bana herhangi bir tebligat gelmeden bu şekilde almaları doğrumu henüz hiç bir şey araştırmadan saat 4 de kadar yatırın aksi takdirde evinize girilecek deniliyor. İcra ya sormadım ona sormadım buna sormadım bana tebligat gelmemiş bu şekilde durumla karşılaştım bunu anlatmaya çalışlıyrum
Size ödeme emri tebligatı yapılmıştır. Size olmasa bile muhtara verilmiştir. Size bu belgelerle ilgili izahat vermek gibi bir zorunlulukları yok. İcra müdürlüğünden gidip kendiniz bakabilirsiniz. Fakat zaten borcunuzu ödemişsiniz. Araştırsanız ne olacak. Eğer icra işlemi yokda sizden fazla para aldılarsa o ayrı bir durum.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Size ödeme emri tebligatı yapılmıştır. Size olmasa bile muhtara verilmiştir. Size bu belgelerle ilgili izahat vermek gibi bir zorunlulukları yok. İcra müdürlüğünden gidip kendiniz bakabilirsiniz. Fakat zaten borcunuzu ödemişsiniz. Araştırsanız ne olacak. Eğer icra işlemi yokda sizden fazla para aldılarsa o ayrı bir durum.
Anlatmak istediğim muhtara verilmemiş bana bir tebligat gelmemiş. Olay icralık mı bunuda bilmiyorum sırf korkudan o parayı yatırdım 2000 liralık borcum 3980 tl olmuş avukat masrafınla beraber olay icraa ya intikal etmemiş ki
Öyle olsa bile sizi biraz gerilim vermişler sizde yemişsiniz.Zaten alacaklı olan bir şekilde senet, sepet, icra, malına el koyarım vs. diyerek alacağını alma peşinde başka bir derdi yok.Bir kişinin alacağı olsa, onu almak için karşı tarafı hukuk kaideleri içinde seni mahkemeye vereceğim, evine hacze geleceğim, banka hesabına yarın bloke koyduracağım diye araması suç değil.Siz o riski göze alamayıp borcunuzu ödemişsiniz.Beni kandırdılar(o da belli değil ama) diye savcılığa gitseniz(ki tck da kandırma diye bir suç yok) savcıyı biraz güldürürsünüz en fazla o olur.Borç ödendiyse sıkıntı yok bundan sonra böyle durumlarda daha soğukkanlı olmak(sanıryorum sizi birazda sıkıştrımak için yapılmış) bu sayfayı okuyan herkes için bir tecrübe olmalı diye düşünüyorum.
Yanlız 2000TL lik borcu 3980 TL aldılar ve icra işlemi de yapmadılar ise bu bir suç unsuru olarak savcılık tarafından değerlendirilebilir.
Teşekkür ederim. bilgiler için fakat aldıkları fazla para için birşey yapamam mı ? Sonuçta icra ya verilmemişim
2800 TL lik borcum 4000 Tl olmuş 4000 tl olarak ödedim
Alıntı:
ArtiEksi rumuzlu üyeden alıntı
Anlatmak istediğim muhtara verilmemiş bana bir tebligat gelmemiş. Olay icralık mı bunuda bilmiyorum sırf korkudan o parayı yatırdım 2000 liralık borcum 3980 tl olmuş avukat masrafınla beraber olay icraa ya intikal etmemiş ki
İcra işlemi vs yok ise alınan meblağ çok yüksek. Avukattan fazla yatırdığınızı belirtip geri talep edebilirsiniz diye düşünüyorum.
peki bunu avukattan mı talep edeceğim borçlu olduğum yerle mi iletişime geçeceğim