.Com.tr Alan Adını Geri Almak
Merhaba,
Benim tescil ettirmek istediğim markayı 2011 yılında biri marka tescil başvurusunda bulumuş.
Başvuru evrakıyla com.tr alan adı satın alınmış. Sonraki süreçte ne marka başvurusu tamamlanmış(marka iptal olmuş) ne de .com.tr alan adını kullanmış.(şuan site kapalı durumda)
Ben 215 yılında marka başvurusunda bulundum. Marka şimdi incelemede muhtemelen başvurum olumlu sonuçlanacak.
Nic.tr ile görüştüm fakat ezbere bir kaç şey söyledi telefondaki bayan. Pek net bilgi almak mümkün değil zaten.
Sonuç olarak benim .com.tr alan adını almam için izlemem gereken yol nedir.
Geri alabilir miyim?
Bu konuda daha önce tecrübe sahibi olan arkadaşlar bilgi verebilirler mi?
Teşekkürler,
Yasin
Cevap: .Com.tr Alan Adını Geri Almak
Merhaba,
com.tr alan adı com, net v.b. alan adları gibi rastgele alınan alan adı sınıfında değildir. Sizden önce de alan kişi bu alan adını kullanma hakkına sahip olabilecek resmi evrakları vererek almıştır. sayfanın açık olup olmaması da kişinin problemi nic.tr bu konu ile ilgilenmez. ancak süre dolduktan sonra alan kişi yenilemezse o zaman alabilirsiniz. yada firmaya ulaşabilirseniz ücrette anlaşarak alabilirsiniz.
çok küçük bir ihtimal firma kapandıysa ve kapandığına dair bilgileri ilgili ticaret odasından alıp gösterirseniz belki sonuca gidebilirsiniz. ama parası verilmiş bir hak olduğu için yine de süreyi bekletebilirler.
kolay gelsin
Merhaba,
.Com.tr alan adı almakta marka tescil şartı var. Ancak bu olayda sadece marka tescil başvurusunda bulunulmuş ve alan adı satın alındıktan sonra iptal edilmiş. Bu noktada sizce bir hukuksuzluk yok mu?
Tesadüfen şu sayfayı buldum
https://www.nic.tr/forms/politikalar.pdf
19. Marka tescil belgesi için başvuru yapmış fakat başvurusu sonuçlanmamış
kuruluşlara başvurdukları alan adı, tescil başvuruları sonuçlanana değin geçici
olarak verilir. 3. kişilerin itiraz hakkının söz konusu olduğu bu tür alan adı
tahsislerinde; tahsis edilen alan adı, bu itiraza olanak tanınması için kamuya
duyurulmak amacıyla 6 ay süre ile WEB üzerinde yer alan itiraz askısında ilan
edilir.
Bu süre içinde yapılabilecek bir itirazın UÇK’ca geçerli kabul edilmesi; ya da
süre sonunda marka tescil başvurusunun olumsuz sonuçlanması ya da
kesinleşmiş marka tescilinin “.tr” Alan Adı Yönetimi’ne iletilmemesi
durumlarında, geçici olarak tanımlanmış olan alan adı geri alınır. Söz konusu
alan adı için ilgili kuruluşa geri ödeme yapılmaz. Ancak, (UÇK'nın kararı ile)
alan adının 2 (iki) yıl süre ile aktif olarak kullanılması ve bu dönem içinde haklı
bir itiraz bildirilmemesi durumunda, marka başvurusunun tescille sonuçlanıp
sonuçlanmadığına bakılmaksızın, alan adı “Nic.tr” kayıtlarında yer alan alan
adı sahibi kişi ya da kuruluşa kayıtlı olarak kalabilir.
----
Bu durumda benim almak istediğim domain hiç kullanılmamış ve aktif kullanım şartına uymuyor. Sanırım itirazla geri alabileceğim.
Marka başvurusu
03.05.2010 Başvuru
07.05.2010 Başvuru Alındı Yazısı Oluşturuldu
14.06.2010 Eşya listesi düzenlendi
19.08.2010 Benzerlik araması
24.09.2010 Karar havale
17.01.2011
26.01.2011 KISMI YAYIN
22.07.2011
04.08.2011 Tescil noksan evrak yazısı
15.05.2014 MÜDDET Başvuru işlemden kaldırılmıştır. İşlemden kaldırma nedeni; Başvurunun işleme alınabilmesi için gerekli olan eksiklikler zamanında tamamlanmamış olabilir. Tescil kararı verilmesine rağmen istenen eksiklikler zamanında tamamlanmamış olabilir. Başvuru reddedilmiş ve redde süresi içerisinde itiraz edilmemiş olabilir. İtiraz sonucu başvuru reddedilmiş ve redde süresi içerisinde itiraz edilmemiş olabilir. Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kurulunun vermiş olduğu nihai red kararı, vb.
com.tr alan adları marka ile askıda tescil edilir. Marka belgesi aldıktan sonra kesinleşir. Eğer ilgili markası müddet olmuşsa, com.tr alan adına itiraz edip alabiliriz. Hemen iptal edilmese bile sizin marka belgenizi almanızdan sonra kesin iptal edilir. Daha önceki itirazımızda marka tescil başvurusuna istinaden dahi karşı tarafın alan adını iptal ettirmiştik. Danışmanlarımızdan detay bilgi alabilirsiniz.
Merhaba,
Dilekçemi hazırladım. Markamın inceleme aşaması tamamlandığında nic.tr'ye göndereceğim. Aynı konuda sıkıntı yaşayanlar olursa hazırladığım dilekçeyi örnek olarak gönderebilirim.
asispaten yanıt için teşekkürler. Takıldığım bir konu olursa sizinle iletişime geçeceğim.
Saygılarımla.
Merhabalar,
1 ay kadar önce '.com' uzantılı bir alan adını boşta olmadığından ötürü bir Türk firmadan kiralamasını yaptım. Bu aşamada firma açılışı daha yapılmadığından ötürü 'com.tr' uzantısını almamıştım.
Fakat bugün itibari ile baktığımda 2 gün önce bu domain'in artık dolu olduğunu üzülerek öğrendim. Alan firma ile görüştüğümde satmayı düşünmedikleriini kendilerinin kullanacaklarını söylediler.
Firma isminde aldıkları isim ile ilgili bir ibare bulunmuyor. Kendileri de malumunuz DOMAIN & HOSTING merkezi olarak faaliyet gösteriyorlar. Kanımca kiralama yapıldığında bilgi firmaya gidiyor ve bizden önce com.tr boş ise alıyor. Bu durumda yapılabilecek herhangi birşey var mıdır?
1. .com adresi önce kiralamış olmam birşey ifade eder mi?
2. Şimdi com.tr adresi ile aynı isimli bir firma hazırlığını tamamlamıştım. (LOGO KURUMSAL v.s.)
Firma açılışı yapılsa, itiraz süresinde (6 ay olarak okudum) alan adı verildikten sonra kurulacak firmanın (benim) itiraz hakkım olabilir mi?
(Şu anda diğer firmanın almış olduğu; onların isimlerinde geçmeyen, fakat yeni kurulacak olan firmanın adı ile tam uyumlu olacak olan firma)
3. İsim ile ilgili Marka Tesciline başvurursam. com.tr başka bir firmada olduğu için sorun çıkar mı?
Başınızı ağrıttı isek kusuruma bakmayınız lütfen.
Teşekkürler