İşsizlik Maaşı Bağkur Ssk
Merhabalar, benim son üç yılda toplam 900 gun ssk pirimim var son 4 aydanda 120 gun var. Bu sartlarda simdi isten cikarilsam issizlik maasi alabiliyorum normalde fakat bu son üc yilda 3 ay kadar bir isyeri actim ve bağkura gectim sonra isyerini kapatip tekrar ssk li olarak calismaya basladim suan halen calisiyorum ama cikarilma ihtimalim var. Acaba isten cikarilirsam arada bağkurlu olarak pirim odedigim icin işsizlik maasi almada sıkıntı olurmu?
Cevap: İşsizlik Maaşı Bağkur Ssk
Bu konuda çok iyi değilim ve cevabımdan emin değilim. Ancak SSK ve Bağkur'Un SGK adıyla bir çatı altına alınmasının nedenlerinden biri de bu tip ihtilaflar olsa gerek. Kanımca işsizlik maaşı alabilirsiniz. Çünkü aynı sosyal güvenlik sisteminin parçası her ikisi de.
Bağkura prim ödemiş olmanız işsizlik maaşı almanıza engel değildir. İşszilik sigortası primi ödemek esastır.
İşsizlik sigortası kapsamında bir işyerinde çalışırken çalışma istek, yetenek, sağlık ve yeterliliğinde olmasına rağmen, kendi istek ve kusuru dışında işini kaybedenler,
Hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmak kaydıyla son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmalıdır,
Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde başvuruda bulunulmalıdır. Başvuruda gecikilmesi halinde geçen her gün için işsizlik ödeneğinden faydalanılamayacaktır.
Bu şartların sağlanması halinde işsizlik maaşından yararlanılmaktadır.
Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olanlardan, son üç yıl içinde;
600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün,
900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün,
1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün,süre ile işsizlik ödeneğine hak kazanmaktadırlar.
Yanitlariniz icin tesekkurler. Suan calistigim isyerinin muhassebecisi arada bagkur girisi oldugu icin yararlanamazsin dedi ve bagkur pirim odendigi tarihte sürenin sifirlandigini ve ssk ya tekrar basladigim tarihten itibaren sürenin yeniden basladgini soyledi. Kanunda bir degisiklikmi oldu acaba?