6 yıldır taşeronum. Sözleşmem bitiyor.
Merhabalar. Devlet hastanesinde 6 yıldır bilgisayar personeliyimm ( taşeron ). Ocak 2016'da sözleşmemiz bitiyor. Bu yeni çıkan kıdem tazminatı yasasına göre sözleşmem bitince yeni sözleşme yapmazsam 6 yıllık kıdem tazminatımı alabilirmiyim , yoksa yeni sözleşme yapmadığım için hakkım yanar mı ?
Cevap: 6 yıldır taşeronum. Sözleşmem bitiyor.
Kıdem tazminatı fonu ile ilgili yasa çıktı mı? Ne zaman? Henüz tasarı halinde değil miydi?
Neyse 6 yıllık kıdeminizi sakın istifa edip, bırakmayın da...
Bugun gazetelerde yasa yürürlülüüe girdi diye haberi çıktı. Ben istifa etmiycem ama sözleşmem bitince yeni sözleşme imzalamazsam istifa etmiş mi sayılcam. Cevap için teşekkürler.
Sözleşmede fesih maddesi var mı? Feshi ihbar süresi var mı? Sözleşmenin belirli bir süre önceden feshedilmemesi halinde yenileneceğine dair bir madde var mı? Taşeron olan siz misiniz yoksa bir firma ile mi yapılmış bu sözleşme?
(Not: Yasa kanunlaşmadı. Haberlerde göremedim. Resmi gazetede de yok.)
Feshi ihbar süresi yok. Sözleşme bitince devam diye bişide yok yeniden sözleşme imzalanması lazım.bende bunu yapmak istiyorum zaten. Arada şirket var biz şirkete bağlıyız. Hastane hizmet alımıyız. büyük gazetelerin sitelerinde var haber.direk işçinin bankasına yatacak diye kanun çıkmış.