16. Danıştay dairesine devredilen dosyalarin esas numaralari yeniden mi verilecektir?
Kıymetli hukukçular:
12. dairedeki dava dosyam. 16. daireye devredildi.
dava dosyasına sonradan yürütmeyi durdurma talebinde bulundum.
23/12/2014 te yd talebli dilekçemi samsun 2. idare mahkemesine telim ettim.
muhtemelen 29/12/2014 de samsun idare mahkemesi dosyamı danıştaya göndermiştir.
dilekçe danıştaya ulaşmadan dosyalar 12. daireden, 16. daireye devredildi.
sms sorgulaması yaptığımda." yd talebiniz ile tarih girilmemiş karar verilmiştir" diyor.
bu karar verilme ne anlama geliyor?
yd talebim büyük ihtimalle 12. dairede görüşülmedi. karar verilecek kadar süre olmadı. yeniden YD talebinde mi bulunmalıyım? ne yapmam gerek kıymetli hukukçular
saygılar
Cevap: 16. DaniŞtay daİresİne devredİlen dosyalarin esas numaralari yenİden mİ verİlecektİr?
Anladığım kadarıyla Danıştay 16cı dairenin görevine girdiği için oraya göndermişler. Doğal olarak dosya numarası da değişir. YD kararını verecek yer danıştay 16 nolu dairedir.
Cevap: 16. DaniŞtay daİresİne devredİlen dosyalarin esas numaralari yenİden mİ verİlecektİr?
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Anladığım kadarıyla Danıştay 16cı dairenin görevine girdiği için oraya göndermişler. Doğal olarak dosya numarası da değişir. YD kararını verecek yer danıştay 16 nolu dairedir.
sayın avukat bey. dediğiniz gibi dava dosya numarası değişmiş 6915 olmuş.
sorum şu: 12. dairede iken dosya. DAVA DERDEST İKEN YD talebinde bulundum.
12 ocakta 2015 de yd talebim danıştaya ulaşmış. onlarda dosyaya koymuşlar. 16. daire bu dosyayı inceler mi? yoksa bizim yd talebi dosya arasında kalır mı?
16. daireyi aradığımda bizde böyle bir yd talebi yok dediler. daha sonra 12. daireye telefon ettim.
onlarda 12 ocak 2015 de dosyana konulmuş dediler kafam iyice karıştı.
bizim yd talebi güme mi gitmiş oluyor. yoksa yeniden mi yd talebinde bulunmalıyım.
bir de danıştay 16. daire ayda ORTALAMA kaç davayı karara bağlaya bilir tahmininiz nedir? saygılarımla.
Bu mesajınızın üzerinden baya geçmiş ama size bişey sormak istiyorum. Benim davam da 16. dairede ve aynı mesajı aldım fakat davayı açalı 15 gun oldu. Bu mesaj doğru mudur? Yani size gelen msj doğru muymuş? 16. daire memurları maalesef duzgun bilgi vermiyorlar. Siz bilgi edinebildiniz mi? Şimdiden tsk ederim.
Alıntı:
selma_ rumuzlu üyeden alıntı
Bu mesajınızın üzerinden baya geçmiş ama size bişey sormak istiyorum. Benim davam da 16. dairede ve aynı mesajı aldım fakat davayı açalı 15 gun oldu. Bu mesaj doğru mudur? Yani size gelen msj doğru muymuş? 16. daire memurları maalesef duzgun bilgi vermiyorlar. Siz bilgi edinebildiniz mi? Şimdiden tsk ederim.
selma_;540914 efendim. mesaj doğru idi. sizin benden öğrenmek istediğiniz nedir?
Alıntı:
alper05 rumuzlu üyeden alıntı
selma_;540914 efendim. mesaj doğru idi. sizin benden öğrenmek istediğiniz nedir?
Kusura bakmayın acele ile kendimi yanlış ifade etmişim. Ben dava açalı 15 gun olmuşken (15.03.2015) 4060 dan "yd talebiniz hakkında karar verilmiştir" diye sms aldım. 16. dairede ki memurla görüştüğümde ise biz daha uyap a entegre değiliz gbi bişey söyledi.Yani bu bana saçma geldi ama aklımda karışmadı değil. Sanırım sizin davanızda 16. dairede ve zamanında sizde böyle bir sms almıssınız. Sonraki gelişmelere gore sms teki bilgi doğruluğunu teğit edebildiniz mi?