Suçsuzluğun İspatı İçin Ses Kaydı Delil Olarak Kullanılabilir mi?
Merhaba,
Eşimin yaşadığı problemlerden dolayı bankodaki bayandan yapılan işlemler ile ilgili detay öğrenmek için gittiğim veteriner polikliniğinde, kliniğin sahibi benimle görüşmek istedi.. 15 dk kadar bekletildim.. ve sonra odasına çıktım.
Konuşma sırasında odasında elemanlarıyla birlikte detay vermek zorunda olmadıklarını, bir yere varamayacağımı söylediler ve detay vermediler. Sonrasında ben şikayetçi olmadan kendilerini tehdit ettiğim gerekçesiyle kendileri benden şikayetçi oldular. Ücret iadesi yapmazsanız sizi internet ortamında rezil ederim, burayı bastırırım şeklinde kendilerini tehdit etmişim.
Konuşmanın ortalarında klinikteki her şeyin önümüzde yapıldığını, görüntü ve sesin kaydedildiğini söylediklerinde.. çok güzel bende konuştuklarımızı kaydediyorum dedim. Yaptığımız konuşmada hiçbir şekilde burayı bastıracağım, rezil edeceğim gibi şeyler yok, ücret iadesi istiyorum dahi demedim. Sadece yapılan işlemlerle ilgili detay öğrenmek istiyorum ve ısrarla detay vermek zorunda olmadıklarını söylüyorlar ve detay vermiyorlar, bende tavırlarından dolayı şikayet edeceğimi.. hukuksal olarak tüm yollara başvuracağımı, yaşadıklarımı internet ortamında da paylaşacağımı söylüyorum.
Şuan elemanının şahitliğiyle birlikte tehdit ettiğim gerekçesiyle yargılanıyorum. Böyle bir ortamda telefon ile alınan ses kaydı suçsuzluğun ispatı için delil olarak gösterilebilir mi? Klinik kamuya açık alan mıdır, bu konuşma aleni midir?
Saygılar..
Cevap: Suçsuzluğun İspatı İçin Ses Kaydı Delil Olarak Kullanılabilir mi?
Onlar ses ve görüntü kaydı yapmışlar sizin de normal olur ayrıca başka da bir delile dayanabilmeniz zor bu yüzden avukatınıza da bilgi verip delil olarak sunulmasını isteyebilirsiniz.