Cevap: Askerlik ve dövme konusu
Daha önce bu konuyu işlemiştik. Değişiklik varmı bilmiyorum ama forumlarda bu konuda deneyimleri olanlar elenme sebebi olarak belirtmişler. Böyle bir hayalin varsa riske girme derim.
https://www.hukuki.net/showthread.php...n-dovme-konusu
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Belirttiginiz başlıkta sonuç belirtilmedigi için buraya yeni bir başlık açma gereksinimi duydum bu arada son çare olarak askerlik düşünüyorum..
Tatuajlar(Dövmelerle ilgili sağlık yönetmeliği aşağıdaki gibiymiş) Fakat Bu tür yerlerde Mülakat diye birşey var. İsterlerse sizi burada eleyebilirler. Sorunu dövme göstermeleride şart değil.
DERİ HASTALIKLARI
Madde 29 – A) (Değişik: 7/1/2002-2002/3627 K.) 1. Çeşitli nedenlerle oluşmuş, silâhlı hizmete engel olmayan, lokalize ve az sayıda iyi
huylu deri tümörleri, pigmente veya depigmente nevusler, tatuajlar, hemanjiomlar, keloidler, sikatrisler ve yanık sekelleri ( yüz bölgesinde 4
cm2 ’den, diğer vücut bölgelerinde 10 cm2 ’den büyük olanlar).
askerlik ve polislik gibi mesleklerde dövme ve kesik (faça) gibi sorunlar engeldir
Askerde dövmede sadece acemi birliğinde elenme olur. Herhangi bir suç teşkil etmez ben çok örneğinı gördüm kafan rahat olsun. Ancak dövme,jılet (veya başka bir cisim ile kesık izlerıde olabılır) belirli bır hastalık (sara.astim vs ) gibi etkenler acemi birliğinde senın elenmene sebeb olur.
Elenme ne diye sorarsan kendımden örnek vereyım. Acemiliği Burdur 58. alay . komutanlıgında yapıyorken ilk hafta bittikten sonra pazar günü elenme oldu ve elenmelerı geçerek Tokat 48. Hudut alayına gönderildim.