3795 sayılı Kanun Mağdurlarının sorusu
Sayın yetkili dostlar arkadaşlar abiler ablalar
3795 sayılı kanun 3.maddesi gereğince 4 okul mezunu ( Endüstri meslek lisesi, kız meslek lisesi, teknik lise ve kız teknik lisesi mezunlarına, "teknisyen",) Teknisyen unvanını kullanabilir.Kamuda Teknisyen unvanını bu okul dışından mezun olanlar kullanamaz. Fakat Ticaret Meslek Lisesi / Bilgisayar -Bilgi İşlem-Bilişim Teknolojileri mezunları kanunda geçen okullarla aynı dersleri ,aynı teknik öğretmenlerden aynı labarotuvarlarda almıştır. Burada sadece okulun adı Teknik ya da Endüstri Meslek değil diye Ticaret Lisesi mezunlarına Teknisyen unvanı verilmiyor ve ataması yapılmıyor.Atanan kişileri de memurluktan çıkarıyorlar.Teknisyenlik sınavlarına girip kurum içi geçişleri kazansa dahi geçiş gerçekleşmiyor. MEB ve DPB bu durumdan doğan mağduriyeti bildiği halde ne olumlu bi görüş sunuyorlar ne de olumlu bir adımları var.
Yani ortada 1992 yılında çıkmış ve ondan sonra onlarca bölüm açılmasına rağmen (en son 2005 yılında Bilgisayar alanında Bilişim Teknolojileri bölümü açıldı) okulların artık ayrımı yapılmadığı ve sadece bölüm ayrımı yapıldığı bir döneme geçilmesine rağmen en ufak bir değişiklik yapılmamıştır. 2008 yılında çalışmalara başlanmış ve yıl 2015 ortada ne bir sonuç var ne de olumlu bir görüş.Yani çok umursamıyorlar. 2014/2 atamada çok uğraştım ama MEB olumlu bir görüş vermiyor fakat siz haklısınız mağdur ediliyorsunuz diyorlar.
Şimdi olay böyleyken bizim ne yapmamız gerekir ? MEB den umudumu kestim o yüzden hukuki yollarla hakkım olanı almak istiyorum. Yıllardır bir sürü insan mağdur ama 3-5 i dışında kimse uğraşmamış bile. Arkadaşım kurumunda Teknisyenlik sınavında kazandığı halde geçiş yapamadı bizler de atanamadık ve bu kanun yüzünden memurluktan atılmış bir de arkadaşımız var.Danıştay 2.dairede bununla ilgili dava açıldı ama aradan 8 ay geçmesine rağmen sonuç çıkmadı Dosya numarası 2014/5461 . Bu davayı kazanırmıyız yoksa tekrar dava açmak gerekir mi ? Dava açarsak istediğimiz atamalar gerçekleşir mi ? Biraz uzun ve karışık yazmış olabilirim kusura bakmayın, yardımlarınız için şimdiden tüm Ticaret Meslek Lisesi /Bilişimciler adına Teşekkür Ederim.
Not:İl Milli Eğitim ,MEB, DPB, BİMER, C.BŞK lığı, +100 Milletvekilli bu durumdan haberdar edildi maillerle, yüzyüze konuşmalarla ama sonuç sıfır ve kimse umursamadı bile. Milletin vekilleri bile milletin derdiyle dertlenmiyor ne yapsak boş arkadaş .
- - - Updated - - -
http://www.memurlar.net/haber/499346/ haber yapıldı.Ve benden daha güzel açıklama yapmış konuyu daha basit anlatmış .
Cevap: 3795 sayılı Kanun Mağdurlarının sorusu
3795 sayılı Kanunun 3. maddesi maddesinde, hangi bölüm mezunlarının teknisyen olabileceği ve ünvanlarının nasıl belirleneceği sayma yolu ile belirlenmiştir.
Madde 3 - Gördükleri mesleki teknik öğretim alanlarına göre;
a) Endüstri meslek lisesi, kız meslek lisesi, teknik lise ve kız teknik lisesi mezunlarına, "teknisyen",
b) Lise üstü iki yıl süreli yüksek teknik öğretim görenlere, "tekniker",
c) Lise üstü üç yıl süreli yüksek teknik öğretim görenlere, "yüksek tekniker",
d) Lise üstü dört yıl süreli yüksek teknik öğretim gören erkek teknik öğretmen okulu, erkek teknik yüksek öğretmen okulu, yüksek teknik öğretmen okulu ve teknik eğitim fakültesi mezunları ile kız teknik öğretmen okulu, kız teknik yüksek öğretmen okulunun ve mesleki eğitim fakültesinin teknik eğitim veren bölümlerinden mezun olanlara "teknik öğretmen",
e) Teknik öğretmen unvanını kazananlar için ilgili teknik eğitim fakültelerince düzenlenecek en fazla iki yarı yıl süreli tamamlama programlarını başarıyla bitirenlere dallarında "mühendis",
Unvanı verilir.
Bu unvanlar, eğitim görülen dalın ismi ile birlikte kullanılır."
Gördükleri eğitime göre denilerek hangi bölümü bitirdiyse o bölümün teknisyeni olarak tanımlama yapılmış. Bilgisayar bitirdiyse bilgisayar teknisyeni...
Cevap: 3795 sayılı Kanun Mağdurlarının sorusu
2014/5461 Danıştay 2. Daire de açılmış bizim durumumuzla ilgiili bir dosya var .Dava açılmış bu davayı kazanma şansımız nedir ? Kanun değişmeden atanırsanız göreve başlasanız dahi sonradan görevden alınırsınız dedi DPB de ki uzman .