-
Daire Bölmek
Merhaba Arkadaşlar,
Kiracısı olduğum bir ev ile ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşamaktayım sağlık sorunları olarak yaklaşık 1.5 haftadır hastanedeyim.Sorun ev sahibinin umursamaz ve paracı yaklaşımları...
Size bir soru soracağım, bu evin usulsuz olarak 1 daireden 2 daire oluşturulduğunu öğrendim.Bunla ilgili yasal işlem başlatmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum.
Hatta daire No:12 diye geçiyor ama daire 13 te kaliyorum, mesela elektrik ve doğalgaz faturalarımda daire No:13 yaziyor ama su faturamda 12 diye yaziyor hatta sırf onun için kontratı tekrar değiştirip 12 yapmak zorunda kaldim yoksa sistem kabul etmiyorudu.Demekki ev %100 usulzsuz bölünmüş.
Ben ne yapabilirim çok mağdurum inanın, ev nem rutubet küf oldu ve ev sahibim hiçbirşey yapmiyor.Kendi hakkımı geçtim bu ev kapatilsin başkalarini mağdur etmesinler.
-
Cevap: Daire Bölmek
Evin bölünmesi ile nem ve rutubetin ve sizin hastalığınız arasında ne gibi bağlantı var ?
-
Şöyle bir sıkıntısı var, bölünen kısım güneş almıyor ve güneş almayan ve havalandırması olmayan bir evin, nemlenmeye mahkum olması kaçınılmazdır.Bu yüzden bu ev bana da olduğu gibi başkalarınada duvarları boyayıp 5 senedir bu evi bu şekil kiraya verip insanları kandırıyor ve insan sağlıgı için ciddi bir sıkıntı oluşturuyor, şimdi diyeceksiniz ki madem bu kadar sıkıntı niye burda kaldın: onuda insan hasta olunca öğreniyor, ne yazık ki...
Ayrıca ilginiz için teşekkürler ama yardımcı olacağınız bir cevap olmadı ne yazık ki
-
Evde yaşanan problemlerden dolayı isterseniz ev sahibine ihtarname çekip evi boşaltabilirsiniz. Evin 2 ayrı bağımsız bölüme ayrılması ile ilgili belediyeye şikayette bulunabilirsiniz. Belediye işlem yapar.