İnternet Mağazası Fatura Göndermedi KDV Ödememi İstiyor
gittigidiyor.com isimli mağazadaki bir satıcıdan oğlum için mobilya satın aldım. Ürünün içinde bir çok malzeme eksik ve en önemlisi faturası çıkmadı. Satıcıya ürünü 2 gün içinde iade ettim ancak adam benden KDV miktarını ödememi istiyor. Bu arada eksik malzemeleri tarafıma göndermiş. Kolinin içinden fatura yok , garanti belgesinde adıma dair hiç bir yazı yok sadece üreticiye ait bir imza var. Ticaret Bakanlığı'na ve Maliye Bakanlığı'na konuyla ilgili durumu anlattım. Ne yapmalıyım. Acil yardımınıza ihtiyacım var.
Cevap: İnternet Mağazası Fatura Göndermedi KDV Ödememi İstiyor
Gerekli şikayeti yapmışsınız zaten. Faturasız mal satmak vergi suçu ve özel usulsüzlük cezasını gerektiriyor. Tüketici hukukuna göre Ürünü iade ettiğinize göre KDV alacağı da olamaz.
Olur da iade olan faturasız ürünün KDV si için icra vs. işlemi yapmaya kalkarlarsa icra müdürlüğünde borca itiraz etmeyi ihmal etmemelisiniz.
Basri Bey öncelikle desteğiniz için teşekkür ederim.Gerçekten desteğiniz biraz olsun rahatlattı. Ürünün iade işlemlerini yaptım. Param gittigidiyorda bekletiliyor.Satıcıdan faturayı maillerine göndermelerini istediler. Faturayı güya göndermediğimi iddia ederek şark kurnazı satıcı, ürünün KDV sini ödememi istiyor. İnternet sitesi ödemeyi satıcıya yaparsa nasıl bir yol izlemem gerekir ?